ВАЖНО Влада усвојила измене Закона о осигурању депозита

БЕОГРАД: Влада Србије усвојила је данас Предлог закона о изменама и допунама Закона о осигурању депозита чији је циљ заштите депозита грађана, предузетника, микро, малих и средњих правних лица у случају стечаја и ликвидације банке и ради очувања стабилности финансијског система.
Vlada Srbije Foto: Dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Предложеним изменама и допунама Влада настоји да у условима стабилности финансијског система, овај систем додатно усклади са међународном праксом и стандардима, као и правним тековинама Европске уније, наведено је у саопштењу после седнице Владе.

Усвојен је и Закључак о усвајању Програма промоције предузетништва и самозапошљавања за који је опредељено укупно 300 милиона динара бесповратних средстава.

С обзиром да је један од основних циљева Владе Србије системска подршка малим и средњим предузећима и предузетништву, тим програмом Влада подстиче финансирање младих предузетника, старости од 18 до 35 година, жена предузетница, повратника и предузетника који улажу у пољопривредни сектор.

Влада је усвојила и Закључак којим се утврђују додатни будући правци развоја Научно-технолошког парка Београд за потребе убрзаног технолошког развоја Републике Србије за које је обезбедила 30 милиона динара.

Средства ће бити коришћена за развој нових програма који ће охрабрити младе да започну нови бизнис, као и за развој услуга Научно-технолошког парка Београд.

То ће, како је оцењено у саопштењу, "довести до стварања услова за радно ангажовање великог броја младих високообразованих и самим тим њихов останак у земљи".

Влада је данас, као допринос развоју културе, усвојила и одлуку о отварању Културно-информативног центра у Лондону, као прве овакве институције модерног типа за промоцију креативних индустрија и иновативности Србије и њених грађана, наведено је у саопштењу.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести