Весељи: Више нису у питању таксе, већ односи са САД

ПРИШТИНА: Кадри Весељи, председник косовског парламента, изјавио је да би Приштини требало да буду битнији односи са САД, а не наметнуте таксе за производе из Србије и БиХ.
veselji, youtube
Фото: Kadri Veselji, foto: screenshot/youtube

Весељи је потврдио да су Сједињене Државе тражиле суспензију тих такси и то је, како је рекао, захев америчког председника Доналда Трампа.

Гостујући на телевизии Дукађини, Весељи је рекао да је, одлука приштинских институција о наметању увећаних такси за 100 одсто на робу из Србије и БиХ, добра јер се, како каже, Приштина и даље суочава са "агресивношћу Србије", али да су односи са САД важнији.

"Међутим, ми сада не говоримо о таксама, већ о односима са САД и међународном заједницом. Ми смо партнери са САД, а од њих је стигао предлог да таксе буду суспендоване, што је захтев председника Доналда Трампа", рекао је Весељи, пренели су приштински медији.

Он је оценио да је добро то што је захтев САД за суспензију, а не за укидање те мере, те додао да је о томе било речи и на недавном састанку Рамуса Харадинаја са америчким амбасадором у Приштини, Филипом Коснетом.

Додао је да су САД увек биле уз Косово у сваком тренутку, што је, како је оценио, "од великог значаја за државност и интегритет Косова".

"САД су увек биле уз нас. САД и Косово треба да буду једно. Конфронтација и сучељавање са државом која је гаранција нашег суверенитета и насе територије није добра за Косово", ркао је Весељи, пренела је РТК2.

Весељи је рекао и да константно ради на томе да Косово буде што ближе САД и да ће на томе увек радити.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести