Влада усвојила план смањења амбалажног отпада до 2024.

БЕОГРАД: Влада Србије усвојила је на данашњој седници План смањења амбалажног отпада со 2024. године, којим су утврђени национални циљеви управљања тим отпадом, односно њихово сакупљање, поновно искоришћавање и рециклажа.
vlada srbije
Фото: Tanjug (S. Radovanović, arhiva)

За ове намене у 2020. години планирано је две милијарде и 600 милиона динара.

На седници је усвојен Акциони план Стратегије за развој вештачке интелигенције у Републици Србији за период 2020-2022. године којим су обухваћени пројекти за подршку развоја вештачке интелигнеције са новим програмима у областима образовања, привреде, науке и државне управе.

Примена Стратегије већ је започета програмом за научне пројекте из области вештачке интелигенције, као и имплементацијом софтвера који користе вештачку интелигенцију у јавној управи.

У оквиру даљег процеса реформе јавне управе данас је усвојен и Програм развоја електронске управе у Србији за период 2020-2022. године, а којим су планиране мере јавне политике које ће имати значајан утицај на рад јавне управе, као ефикаснијег и транспарентнијег сервиса за грађане и привредне субјекте.

Влада је усвојила и су одлуку да се Тунелска пећина Прераст у кањону Замне прогласи спомеником природе, као геоморфолошки феномен који има изузетан туристички значај за источну Србију.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести