Вокер: Нисам продужио уговор с Председништвом Косова

ПРИШТИНА: Бивши шеф мисије ОЕБС-а на Косову Вилијам Вокер изјавио је да уговор његове Фондације "Вокер" с приштинским властима још није продужен.
voker
Фото: Youtube Printscreen

Вокер је рекао и да га је вршилац дужности председника Вјоса Османи у телефонском разговору обавестила о томе.

Разговарали смо пре неколико дана... Уговор званично није продужен. Разговарали смо о многим стварима, детаљније сам објаснио због чега је фондација основана и шта заправо покушавам да учиним за Косово већ 20 година, и за све Албанце, и на Косову и у Албанији и у дијаспори, рекао је Вокер, а пренео портал Косово онлајн позивајући се на Газету Експрес.

Вредност уговора који је Фондација "Вокер" потписала с председништвом у време Хашима Тачија, који је поднео оставку пошто је оптужен пред Специјалним већима за злочине бивше ОВК, наводно износи 7.000 евра месечно.

Фондација "Вокер", коју су основали Вокер и Хасан Шаља 2017. године, потписала је, како јавили приштински медији, ''дебео уговор'' с Тачијем о пружању савета, који ће важити пет месеци.

Укупно је 35.000 евра коштао уговор за савете између Фондација и председништва привремених приштинских институција, пренело је Косово онлајн.

Вилијам Вокер је био шеф Мисије ОЕБС-а 1999. на Косову и његов је извештај о наводном злочину српских снага над цивилима у селу Рачак био повод за појачан притисак Запада на Београд и увод у неуспеле преговоре у Рамбујеу и потом у агресију НАТО на тадашњу СР Југославију.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести