Вучевић: Блокада улица терор мањине над већином

НОВИ САД: У Новом Саду данас нема блокаде улица каже градоначелник тог града Милош Вучевић и истиче да сви имају право да протестују у складу са законом, али да је блокада улица у Србији претходних дана "терор мањине над већином".
Vucevic Milos
Фото: Dnevnik.rs

Према његовим речима, многи претходних дана нису могли децу да одведу у вртић, да стигну до лекара, а било је и физичких инцидената као што је напад на Божидара Милића.

"У Новом Саду данас нема блокирања улице, као јуче у поподневним сатима. То није класична блокада то је терора мањине над већином. Имате седам, осам паметњаковића који мисле да су довољно храбри и мудри да блокирају живот у једном граду", рекао је Вучевић за Тв Прва.

Он је рекао да је лицемерно да данас подржавају протесте они који су повећали акцизе за 54 одсто.

"За време политичке владавине оних који подржавају и организују протесте дошло до повећања акциза за 54 одсто. Указом Бориса Тадића од 2009. године са 27 динара акциза су повећана за 54 одсто. Није ова влада подигла за динар акцизе за гориво", нагласио је Вучевић. 

Он је рекао да нико грађанима не оспорава право да искажу свој став, да протестује, да изрази незадовољство, али у складу са законом и да не могу да ремете живиот других грађана.

"Крајње је време да све државне институције реагују, да они који крше закон буду санкционисани, а ко год жели политичке ставове да изражава у складу са законом, не сме му фалити длака са главе", закључио је градоначелник Новог Сада.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести