Вучевић: Досад највећа подршка доноси корените промене 

Почаствован сам и пресрећан што се мисли и о нашем граду и што ћемо добити досад највећу подршку од државе – изјавио је јуче за „Дневник” градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.
milos vucevic sajam
Фото: novisad.rs

Република, Покрајина и градови су уједињени за будућност државе Србије. За нови инвестициони план државе, како је то најавио председник Србије Александар Вучић, биће издвојено десет милијарди евра, а можда чак и 12. Огромна сума, из које ће се пре свега решити водоводна и канализациона мрежа у целој држави, али и многи други важни пројекти који ће променити квалитет живота грађана Србије.

Како је Вучић најавио, до сада су стигли пројекти за 43 општине, при чему је Нови Сад на врху листе по нивоу трошкова, следе га Крагујевац, Ниш и други градови и општине. У Нови Сад ће из новог инвестиционог плана стићи 127 милиона евра.

Нећемо дозволити да Нови Сад заостаје, желимо да буде најјачи и најбоље опремљен град, по очекивањима наших грађана (Милош Вучевић)

То је половина градског буџета, и значи дупло већи буџет за капиталне инвестиције у граду. Та помоћ од државе значи и да ће Нови Сад из свог буџета моћи далеко више инвестирати у друге пројекте важне за квалитетнији живот свих грађана, не само у самом граду него и у приградским насељима. 

– Почаствован сам и пресрећан што се мисли и о нашем граду и што ћемо добити досад највећу подршку од државе – изјавио је јуче за „Дневник” градоначелник Новог Сада Милош Вучевић. – Слабе су речи којима бих могао описати колико ми значи та председникова најава.

Мене је обрадовао разговор који сам имао с председником Вучићем пре него што је објавио нови инвестициони план, у контексту да Нови Сад има пројекате и шта се све може радити тим парама. 


У септембру централна кухиња за „Радосно детињство”

На питање када ће бити отворена нова централна кухиња за Предшколску установу „Радосно детињство” у Новом Саду, Вучевић је одговорио да ће је отворити у септембру с председником Покрајинске владе Игором Мировићем.

– Централну кухињу ћемо у септембру отворити Мировић и ја. Она је заједничка инвестиција Града Новог Сада и Покрајине. Објекат нису завршили Павличић и Пајтић него Мировић и Вучевић. Претходници су направили такав пројекат да камион за доставу хране није могао ући у објекат. Нека сви закључе шта су урадили Тадић, Пајтић и Павличић, а шта Вучић, Мировић и Вучевић – поручио је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић. 


Вучевић је напоменуо да водоводна и канализациона мрежа недостају и у Новом Саду, иако је један од боље покривених градова што се те комуналне инфраструктуре тиче. Међутим, како је напоменуо, имамо недостатак који је настао непланским ширењем града у претходне три деценије.

– Морамо свим грађанима да обезбедимо равноправне услове за живот, а за то су потребне огромне паре. У томе имамо велики подстицај од председника државе Вучића и председнице Владе. У делу трошкова ће учествовати и Град, и тако можемо много, много брже решавати проблеме – рекао је први човек града Новог Сада.

Како је навео, новцем из инвестиционог плана пре свега ће се радити сва приградска насеља и делови града који немају водоводну и каналазациону мрежу. Друго, тај пројекат значи и изградњу централног пречистача отпадних вода.

Нека сви закључе шта су урадили Тадић, Пајтић и Павличић, а шта Вучић, Мировић и Вучевић – каже градоначелник Новог Сада

– То значи да више никад нећемо испуштати прљаву воду у Дунав, а технологија прочишћавања отпадих вода ће бити на нивоу највишег европског стандарда. То квалитетно мења слику града – навео је Вучевић. – Свим грађанима ћемо обезбедити равноправне услове за живот. Значи, водићемо рачуна о заштити животне средине, користићемо енергетске ресурсе и искористићемо све потенцијале које имамо.

Фото: Дневник (С. Шушњевић)

Камо среће да је мој претходник Игор Павличић од Бориса Тадића и Пајтића добио те паре! Камо среће да је Игор Павличић од Бориса Тадића добио иједну фабрику! Нама је Вучић помогао да дођу две фабрике, при чему је „Континентал” највећа и најзначајнија инвестиција у граду. Сад се гради цела држава. Нећемо дозволити да Нови Сад заостаје, желимо да буде најјачи и најбоље опремљен град, по очекивањима наших грађана.

Како је навео, 127 милиона евра из новог инвестиционог плана државе је огромна сума, којом ће се реализовати велики пројекти.

– То је чист додатак који ће наш град добити од државе. Та сума је половина буџета Града, али значи и дупли већи буџет за капиталне инвестиције, којима грађанима доводимо водовод и канализацију, а с друге стране, пошто држава помаже, Граду остаје више пара за асфалтирање и друге важне пројекте. Мењамо ситуацију, мењамо крвну слику града. То су корените промене, да је било у ранијем периоду такво уједињење, ваљда би то неко урадио раније – нагласио је градоначелник Вучевић.

Е. Марјанов

 

 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести