Вучевић: Гранит 2023, величанствен приказ, завршена генерална проба

БЕОГРАД: Генерална проба приказа снаге и моћи Војске Србије "Гранит 2023" успешно је обављена на аеродрому "Пуковник пилот Миленко Павловић" у Батајници, а тим поводом министар одбране Милош Вучевић нагласио је да ће све што ће бити приказано у суботу, на Дан Војске Србије, бити на понос и отаџбине и грађана Србије.
vucevic vojska srbije
Фото: Министарство одбране

"Са великим поносом и задовољством констатујем да је успешно завршена генерална проба приказа способности Војске Србије Гранит 2023", рекао је Вучевић за Тан‌југ и додао да ће ту констатацију навести и у извештају председнику Србије као врховном команданту оружаних снага.

Вучевић је нагласио да Војска Србије и Министарство одбране са нестрпљењем и великом надом чекају 22. април, да још једном све прикажу пред целокупном јавношћу Србије и бројним гостима из иностранства.

"Ово све делује врло импресивно на понос свих грађана и отаџбине", рекао је Вучевић и нагласио да ће сви, макар и ако летимично погледају моћи да виде колико је војска напредовала, колико је снажнија, опремљенија, оспособљенија, мотивисанија, орнија него у годинама иза нас.

Казао је да је Восјка Србије, захваљујући свему што је учињено, на понос отажбине и свих грађана, најснажнији гарант слободе и независности наше државе.

Вучевић је честитао свима који су учествовали у припреми тог величанственом приказа способности и наоружња ВС и позвао све све грађане да у суботу дођу на аеродном у Батајници који носи име једног од навјећих хероја и страдалиника 1999. по пуковнику пилоту Павловићу.

Додао је да на обележавање Дана Војске Србије посебно позива децу, родитеље, школе, и да ће сви заинтересовани моћи да чују детаљна објашњења о вежбама и оруђу, али и професији којом се баве.

"Више од 5.000 припадника учествује у приказу и више од 2.300 комада оруђа и оружја - свега чиме војска располаже", рекао је Вучевић и додао да да ће на аеродрому бити и посебан део у којем ће излагати представници групације одбрамбене индустрије Србије.

Вучевић је додао да је генерална проба прилика да оштро официрско око увиди да ли постоји нешто што треба да буде дотегнуто и углачано, како би се до суботе све довело до савршенства.

Захваљујући њиховом знању и способности чека нас спектакл, рекао је Вучевић.

Капије аеродрома за све посетиоце, који желе да разгледају најсавременије наоружање и војну опрему ВС биће отворене од 9 до 15 часова.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести