Вучевић: Партнери смо у градњи станова за Војску и МУП

НОВИ САД: Градилиште у новосадском насељу Југовићеву спремно је за почетак градње станова за припаднике снага безбедности, а градоначелник Новог Сада Милош Вучевић каже да је Град Нови Сад солидан и искрен партнер Републици у овој инвестицији. 
vucevic, grad novi sad
Фото: Град Нови Сад

Председница Владе Ана Брнабић сутра ће с Вучићевићем положити камен темељац за градњу тих станова, у присуству министара, а градоначелник Новог Сада каже за РТВ Војводине да ће се у првој фази градити 548 станова, а да ће укупно бити изграђено 1.972 стана у Новом Саду. 

Тако је, каже, за сада планирано и додаје да ће метар квадратни стана коштати 500 евра. 

Наглашава да је та повољна цена подстицај државе, као и политике и председника Србије и Владе да се помогне војницима, полицајцима и припадницима служби безбедности како би видели да имају подршку и грађана и државе. 

На понос Града Новог Сада, не само за припаднике снага безбедности, правимо практично ново, модерно насеље, плански грађено за више од 8.000 грађана, рекао је Вучевић и навео да је планирано да у том насељу буду и школа и обданиште. 

Вучевић каже да је веома срећан и задовољан. 

Ово је велика победа и председника Републике и Владе, и свих нас који смо макар мало допринели да и Нови Сад буде на мапи градова где се граде станови за припаднике снага безбедности, рекао је Вучевић и навео да је поносан што се у Нови Сад враћа урбанистички ред. 

Није, каже, лако средити све наслеђене проблеме, али и наглашава да је ово прилика да се покаже да су достојни изазова и да грађанима пруже најбоље могуће услове за живот. 

Навео је да ће Град Нови Сад у том насељу радити на довођење грејања, изградњи водовода и канализације, али и на уређењу улице, тротоара, паркинг простор, зелене површине и игралишта, те да ће Град бити задужен и за изградњу обданишта и школе. 

Најавио је да ће се са председником Александром Вучићем, Владом Србије и Покрајнском влади разговарати о изградњи атлетског центра. 

Ми смо у фази пројектовања. Хоћемо да Ивана Шпановић, Милица Кардашевић и многи нови и будући победници, атлетичари имају најбоље услове да тренирају, да људи долазе у Нови Сад на припреме за највећа атлетска такмичења, каже Вучевић. 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести