Вучевић: Тадић понижава сопствени народ

Потпредседник Владе Србије и  министар одбране Милош Вучевић поручио је бившем председнику Србије Борису Тадићу да је боље да се не оглашава „јер својим "мишљењем" понижава сопствени народ“.
vucevic
Фото: Dnevnik (Radivoj Hadžić)

„Ми и даље добро сећамо да је он пустио Куртија на слободу. Криво ми је и не могу да му опростим то што је са својом гарнитуром "политичара" учествовао у системском уништавању државе, што му је акценат био на гашењу радних места и путовању по региону како би се што пре извинио за то што Срби уопште постоје. Њему је далеко лакше било јер нико није имао чиме да га уцени кад је у питању Косово - не би му укинули инвестиције, јер их није ни било. Тадић је у своје време низом катастрофалних одлука Србију вратио неколико не корака него километара уназад, а ту су и безбројни срамни потези око Косова, који су нам само задали јаче и теже ударце у борби за будућност. Треба се сад ухватити у коштац с последицама његових одлука, али добро је што је народ отрежњен и свестан да Тадићево мишљење више нема никакву тежину“, навео је Вучевић.

Бивши председник Србије и лидер СДС Борис Тадић оценио је за Н1 да после синоћњег обраћања Александра Вучића нема појашњења новог европског предлога за решавање питања Косова. Он тврди и да власт ништа није учинила да превенира садашњу ситуацију и притиске које Србија трпи по питању Косова, већ је само све прихватала, као и да су још потписивањем Кумановског споразума 1999. изгубљене надлежности државе на Косову, а да су Дачић и Вучић Бриселским споразумом "скршили последњу тачку нашег отпора када је у питању север и преговарачки процес".

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести