Вучић: Београд добио најлепши парк у овом делу Европе

БЕОГРАД:  Београд је добио најлепши парк у овом делу Европе, изјавио је данас председник Србије Александар Вучић на отварању Београдског парка и дела Булевара Вудроа Вилсона и Улица Николаја Кравцова.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić  Foto: Tanjug/video
Фото: Председник Србије Александар Вучић Фото: Танјуг/видео

Вучић је истакао да ће за врло кратко време бити изграђено више од милион метара квадратних стамбеног и пословног простора у Београду на води.Реако је да је посебно срећан што се заједно отварају улице једног Американца и Руса који су задужили нашу земљу.Додао је да је Кравцов изгубио живот ослобађајући зграду београдске поште, током ослобађања Београда 1944. године и да је зато добио улицу.

"Свако ко дође може да види, несумњиво, најлепши парк у овом делу Европе, који је огроман од 2,7 хектара површине, као и нове булеваре и нове зграде", навео је Вучић и истакао да добро напређу радови на Београду на води, који постаје наш најлепши и најмодернији део града.Додао је да је дошао и "Будабар" и нагласио да сви полако стижу у нашу престоницу.

"Хвала свима који су веровали у овај пројекат, није нас било много. Свега је 27 одсто људи подржавало тај пројекат, који је био убедљиво најружнији део града и сметлиште, стециште наркомана и скитница, а данас је велелепни део Београда и Србије".

Вучић је истакао да је тај пројекат доказ да за кратко време и уз огроман труд људи може да се оствари сан и направи чудо.

Најавио је да ће комплетан Булевар Вудро Вилсон бити отворен до априла или маја, када ће бити завршен и највећи део радова на шопинг молу у оквиру Београда на води, као и да ће до тада бити подигнуто 15 или 16 спратова изнад земље велелепног торња који ће бити лендмарк не само Београда већ и Србије.

Додао је да ће то бити највиша зграда у овом делу Европе, као и једна од најлепше пројеотваних и најбољих.

Вучић је рекао да ће Београд на води привући туристе и да то већ поврђује све већи долазак туриста у нашу земљу, којих је више него двострко више него пре шест или седам година.

Нагласио је да је Београд на води повукао и развој наше грађевинске индустрије.

Приметио је да су критиковали тај пројекат, као што су говорили и за Палату правде да ће ту "подићи хотел неки Вучићев пријатељ" и додао да је то само била још једна у низу лажи.

Београдски парк ће се простирати на површини од 2,7 хектара, а данас је отворен његов први део од 1,8 хектара.

У оквиру парка налазе се, између осталог, мултифункционални спортски терен, дечје игралиште, столови за пикник и стони тенис, као и стаза за шетњу и џогинг.

Поред парка, отворен је и први део Булевара Вудроа Вилсона у дужини од једног километра, као и Улица Николаја Кравцова.

Булевар Вудроа Вилсона, спајаће Карађорђеву улицу и Булевар војводе Мишића.

Улица Николаја Кравцова спајаће Савску улицу и Булевар Вудроа Вилсона.

Изборе на време, расписује их председник, не Антонијевић

Александар Вучић рекао је данас да ће се парламентарни избори одржати на време и да их расписује председник државе, а не Милан Антонијевић, извршни директор Фондације за отворено друштво.

Он је на тај начин одговорио на питање да ли предлог Милана Антонијевића да избори буду 3. маја договорен са њим.

"Избори ће бити на време, осим ако Милан Антонијевић не одлучи другачије", рекао је Вичић новинарима у Београду.

"Видим да је човек себе поставио за председника Републике, пошто председник расписује парламентарне изборе, не расписује их Милан Антонијевић. Видим да он зна све - како и када. Ја рачунам онај ко вас обавести о изборима, он ће и да их распише", рекао је Вучић.

Председник је у шали додао да је све могуће, па и то да Антонијевић расписује изборе.

"Када је Боливији неко ко има два посланика постао председник без избора, што не би могао и он (Антонијевић) ", навео је Вучић у шали.

О оружју: Нека се определе, јел криминал или партијски обрачун

Александар Вучић одбацио је данас спекулације Странке слободе и правде да се он преко случаја наводне нелегалне трговине оружја из "Крушика" обрачунава са министром полиције Небојшом Стефановићем и истакао да је то још један покушај манипулације те странке, која, каже, не може да се определи - да ли да га оптужи за криминал или да измишља унутарпартијске обрачуне.

У разговору са новинарима, Вучић је рекао да не жели да се обрачунава са било ким, те приметио да је политичка странка, водећа и најбогатија у СзС, званично изашла са саопштењем да се у случају "Крушика" ради о његовом обрачуну са Стефановићем.

"Да прихватимо да је то разлог. Како их онда није срамота да лажу да је у питању криминал? Што сте лагали народ, угрозили инетересе државе? Ево, обрачунавамо се. Што сте лагали народ? Да ли је то велики криминал или је страначки обрачун? Што сте лагали да смо сви у криминалу, урушавали нашу наменску индустрију?", упитао је Вучић.

Нема никаквог обрачуна између мене и министра полиције Небојше Стефановића, рекао је Вучић.

Он је на питање Инсајдера да ли је отац министра полиције запослен у фирми ГИМ и у ком својству је био у Крушику, Вучић је рекао да је несмотрено раније изјавио да је Бранко Стефановић као обичан радник запослен у тој фирми, јер је погрешно протумачио оно што му је Стефановић рекао.

"Питао сам Стефановића да ли је његов отац директор или власник фирме ГИМ, а он ми је рекао - ништа, због чега сам мислио да је обичан запослени", рекао је Вучић додајући да се после утврдило да отац министра није ни запослени.

Вучић се и том приликом извинио Стефановићу због тога.

Напоменуо је да су Ђилас и њева странака и поједини медији то протумачили као да се обрачунава са министром Стефановићем и поручио - ту у ствари нема ничега.

Вучић додаје да је једина оптужба за оца министра Стефановића то што је погрешно рекао да је он запослен и да га је на тај начин порешно оптужио и су затим све оптужбе у вези са тим биле лажне.

Вучић је нагласио да ту нема никаквог криминала, али да је било криминала када су ови из претходне власти пљачкали Београд и Србију односно грађане.

"Поднесите кривичну пријаву и да то утврдимо, ако су Бранко и Небојша Стефановић починили било какав криминал и због овог ''нашег унутар партијског обрачуна'' - једва чекам да то налдежни органи заврше", поручио је Вучић и додао "тресла се гора, родио се миш".

Суштина је, истиче, у томе да морају да се покривају тежак криминал, "кесе на глави", отимање новца грађана.

"Што морате да покриварте криминал лажним причама у које се упелетете као трице у кучине и не знате да објасните, већ морате 50 контрадикторних оптужби да поновите", рекао је Вучић.

Он је истакао да се лажима не могу победити резултати, чињеницу да српска економија напредује, као ни то да он ништа није украо, нити је богатији од када је дошао на влат.

Зато, додаје, опозиција и мора да тражи излаз у бојкоту.

Срећом они не воде државну политику

Александар Вучић истакао је данас да опозиција у разговорима са представницима међународне заједнице не говори о Косову и Метохији јер нема шта да каже.

„Срећом они не воде државну политику већ је воде одговорни људи“, нагласио је он у изјави новинарима.

Казао је да опозиција не брине о КиМ, јер су тамо добили мање од један одсто гласова.

„Када их питате да ли су говорили о КиМ онда кажу „нисмо ни поменули“, рекао је Вучић и додао да им је важно само да кажу нешто против Вучића. Када их питате шта је план и програм за паркове, кажу само - све ће бити боље сто пута само да се скине Вучић“, рекао је он.

Шта да кажу онда за КиМ, упитако је Вучић.

„Да кажу урадићемо боље него 2008.када је признато Косово, или 2004. када је почињен погром над Србима. Не иде“, поручио је он.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести