Вучић: Чуо сам се са Стефановићем поводом ФБИ и Беливука

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић поновио је данас да у случају Беливук ФБИ није имао никакву улогу и рекао да се пре два дана тим поводом чуо са Небојшом Стефановићем и да га је питао о каквој улози ФБИ је говорио.
2
Фото: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

"Он ми је пренео да није рекао да је ФБИ имао улогу у случају Беливук, већ је ваљда мислио уопштено.

Говорим шта је он мени рекао, пошто наравно у случају Беливук ФБИ није имао никакву улогу", казао је Вучић новинарима одговарајући на питање да ли се чуо са Стефановићем и да ли је он могао да погреши када је говорио о питању сарадње са ФБИ у случају Беливук.

Вучић је истакао и да су у случају Беливук све обавили МУП и БИА.

"Накнадно при отварању телефона прво су МУП и БИА отворили фотографије и прве фотографије које су показане биле су наше фотографије, а касније смо имали подршку европских сестринских служби", објаснио је Вучић и поновио да у овом случају ФБИ није ништа урадио.

Спреман на полиграф

Вучић је изјавио да је спреман током саслушања о Беливуковој групи буде током саслушања све врене прикључен на полиграф.

"Спреман сам да то саслушање изведем тако што ћу бити прикопчан на полиграф, где сам већ једном био и да се види да ли сам и једну реч слагао или не о сваком од навода. Сигуран сам да је на то спреман и Вулин", истакао је Вучић.

Председник је то рекао одговарајући на питање новинара да ли је подношења пријава против њега и Вулина добар начин да одговори на отпужбе чланова криминалног клана и тајкунских политичара.

Каже да када се поставља питање питање како су они себе довели у ту ситуацију, каже да је то зато што имају политичке противнике који имају много пара, а веома мало морала и дуг стаж на власти и немају никакве резултате осим личног богаћења.

Вучић истиче да ти политички противници сада са медијским партнерима покушавјау да изврше притисак на људе који су одговорни и поштени и немају тајне рачуне у земљи и иностранству.

И онда само једна лаж сустиже другу, казао је Вучић.

Сматра да је да је подношење кривичних пријава против самих себе добар начин да кажу све што имају, као што је било у случају Јовањица, и покажу колики су лажови сви који тврде да су он и Вулин имали било какве везе са групом Беливука.

 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести