Вучић: До краја године стиже ново оружје за Војску Србије

ШАБАЦ: Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас у Шапцу да ће држава још много улагати у набавку новог наоружања за Војску Србије, која ће већ до краја године добити ново оружје.
vucic
Фото: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ bs

"Биће много улагања. Не смемо да вам причамо шта све од новог оружја долази до Нове године. (Командант Копнене војске генерал Милосав) Симовић је много радостан, а када је Симовић радостан онда разумете и одакле то оружје долази", рекао је Вучић не желећи да каже нешто више о томе.

Председник је, након приказа обуке Речне флоте на Сави, у војном комплексу "Мачвански партизански одред" код Шапца, присуствовао тактичко-технички збор средстава наоружања и војне опреме Копнене војске.

"Могли смо да видимо колико смо напредовали, али и да видимо недостатке. Када је реч о средствима за борбена дејства, ту напредујемо брже јер смо се томе посветили, али на осталом ћемо морати да радимо још брже и више, од инжењерије до система веза", казао је Вучић.

Навео је да треба ојачати и Речну флотилу набавком брзих и окретних чамаца, који су добро наоружани и имају снажу ватрену моћ.

Вучић је подсетио да ће припадници војске, заједно са здравственим радницима и запосленим у социјалним службама, имати од наредне године највеће повехцање плата - осам одсто.

Повећање плата иде већ из године у годину и сада је много боља ситуација него раније, казао је председник.

Војска Србије, у знак сећање на почетак Колубарске битке, обележава 16. новембар као Дан вида Копнене војске и Дан рода пешадија и председник је свим припадницима Копнене војске честитао празник.

На тактичко-техничком збору ангажовано је више од 120 припадника Копнене војске и приказано више од 60 најмодернијих средстава наоружања и војне опреме, међу којима су модернизоваби тенкови М-84 и М-72, самоходна топ- хаубица 155 мм "нора Б-52 М15", топ хаубица 152 мм М-84 "нора А", оклопно борбено возило "лазар 3", самоходна хаубица 122 мм "Гвоздика", лансер ракета 128 мм М 77 "огањ"...

Председник је разгледао оружје и војну опрему, разговарао са војницима, питао их каква су нова војна оруђа и оружај, шта држава може још да урадим за њих и шта им је од опреме још потребно.

Вучић је, на пример, обећао да ће сви рониоци сви добити нову униформу и чизме, као и новију опрему.

"То нису велике паре, пошто се ту не ради о великом броју људи", додао је Вучић.

Такође, Вучић је рекао да треба више да се улаже у тенковске јединице, али не само у набавку тенкова већ и људе, како би имали више тенковских посада.

Срећан сам када видим да су војници, официри и подофицири и са колико задовољни и са колико су вере и љубави посвећени свом послу.

 

 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести