Вучић: Економски односи, добри, унапредити политички дијалог

БЕОГРАД:  Председник Србије Александар Вучић данас је у разговору са министром спољних послова Краљевине Холандије Стефом Блоком изразио захвалност на подршци коју та земља пружа Србији у процесу европских интеграција.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar spoljnih poslova Kraljevine Holandije Stef Blok Foto: Tanjug/video
Фото: Председник Србије Александар Вучић и министар спољних послова Краљевине Холандије Стеф Блок Фото: Танјуг/видео

Вучић је нагласио да су билатерални односи двеју земаља добри, пре свега на плану економске сарадње, али да је неопходно унапредити и политички дијалог.

"Залажемо се за интензивирање контаката на највишем нивоу, јер билатералне посете и континуитет сусрета доприносе унапређењу свеукупнух односа двеју земаља, као и бољем међусобном разумевању", рекао је председник Вучић и упутио позив Његовом краљевском височанству краљу Виљему Александру и краљици Максими да посете Србију.

Током сусрета, председник Вучић је истакао да је за Србију од кључног интереса стабилизација прилика у региону, саопштила је Служба за сарадњу с медијима председника Републике.

"Ми смо чврсто уверени да дијалог представља једини пут за решавање свих отворених питања", нагласио је председник Вучић, указавши на неопходност постизања истинског компромиса, који би гарантовао трајну стабилност на Косову и Метохији.

Министар спољних послова Холандије Стеф Блок рекао је да је веома важно остварити напредак у области владавине права с чим се сагласио председник Вучић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести