Вучић и амбасадор Ирана: Две земље ће развијати сарадњу

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић пожелео је добродошлицу новом амбасадору Исламске Републике Иран Рашиду Хасану Пуру, који му је предао акредитивна писма, наводећи да ће Србија развијати сарадњу са том земљом у областима у којима постоје реалне могућности и обострани интерес.
v
Фото: Tanjug (video)

Вучић је, у разговору после церемоније примопредаје акредитивних писама, изразио саосећање због жртава заразне болести Ковид-19 у Ирану, као и наду да ће обе земље успешно превазићи актуелну здравствену ситуацију и посветити се испуњавању планова за будућност, као и развоју билатералне сарадње.

Две државе ће развијати сарадњу, а Вучић је изразио наду да ће успон, пре свега, доживети економска сарадња, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника Републике.

Председник Вучић је нагласио да Србија осећа искрену захвалност према Ирану, који показује своје пријатељство и, непризнавањем једнострано проглашене независности Косова, уважава територијални интегритет и суверенитет наше земље.
Амбасадор Хасан Пур је рекао да ће Иран остати доследан свом принципијелном ставу и наставити да подржава Србију у међународним организацијама.

Он је потврдио опредељење власти у Техерану да развијају свестране односе са нашом земљом.

Пренео је поздраве председника Роханија, као и захвалност иранског државног врха за иницијативу и ангажовање председника Вучића на развоју сарадње двеју земаља.

Двојица саговорника су изразили наду да ће околности ускоро дозволити размену посета и наставак раније планираних међудржавних контаката.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести