Вучић и Скот: Нада да односи у региону иду у правцу мира

БЕОГРАД: Председник Републике Србије Александар Вучић и амбасадор Сједињених Америчких Држава Кајл Скот, разматрајући регионалну ситуацију, изразили су наду да ће се односи на Западном Балкану развијати у правцу мира, стабилности и сарадње и да је за то неопходно да сви у региону дају свој допринос.
skot vucic
Фото: Tanjug (Dragan Kujundžić)

Како се истиче у саопштењу председникове Службе за сарадњу с медијима, Вучић је данас са Скотом, уочи пута у Њујорк ради учешћа у генералној дебати 72. заседања Генералне скупштине Уједињених нација, разговарао о билатералним односима Србије и САД, као и о регионалним и другим међународним питањима.

Амбасадор Скот је поздравио позив председника Вучића за унутрашњи дијалог о Косову и Метохији и пренео да Сједињене Америчке Државе охрабрују све стране да садржајно размишљају и раде на свеобухватном решењу за односе Београда и Приштине, истиче се у саопштењу.

Двојица саговорника су нагласили значај наставка дијалога Београда и Приштине уз посредовање Европске уније, као и примене Бриселског споразума.

Председник Вучић и амбасадор Скот су разговарали о европском путу Србије и америчкој подршци реформским напорима, укључујући и јачање владавине права.

У разговору је констатован и сталан успон билатералних односа, а размотрене су и могућности за даље јачање економске и војне сарадње двеју земаља, додаје се у саопштењу.

EUR/RSD 117.1192
Најновије вести