Вучић: Јанковићева изјава да су га странци врбовали историјска

ИСТАНБУЛ: Председник Александар Вучић позвао је вечерас медије у Србији да интегрално пусте изјаву Саше Јанковића, да су га странци врбовали да учествује у промени актуелне власти, јер, каже, народ треба да то чује.
vucic youtube
Фото: Youtube Printscreen

Истиче да је то историјска изјава, веома важна за нашу земљу и сигуран је да ће ући у уџбенике, не одмах, али за 20-30 година свакако.

Јанковић је, истиче Вучић, говорио искрено и рекао је истину, а реч је о човеку који је на председничким изборима био другопласирани са доста освојених гласова.

Тиме што је он рекао, каже, само је потврдио оно што смо знали, јер и ми имамо наше службе и знамо шта се у земљи догађа.

"То није питање да ли ће мени да откаже срце, пренебегава се то што је у томе било покушаја да се нађе начин како да уђе, да ми се приближи, да га прихватим... И он је то одбио", рекао је Вучић.

Истакао је да одбијањем те понуде Јанковић показао потребну "дозу људске части".

А зашто то није рекао тада, него сада, Вучић каже, да је веровато мислио да је то нешто што је нормално и уобичајено.

Према Вучићевим речима, суштина свега тога и одговор на то је "зашто би се неко споља радовао бржем напретку Србије".

Зашто би неко волео, упитао је председник, то што је Србија по много чему, па и по БДП успела да за само неколико година достигне Хрватску.

Истакао да оно за шта се Србија бори јесте да нам економија расте.

Указујући на примере напада из региона он је навео помињање покојног патријарха Иринеја на "бруталан и језив" начин, и упитао шта би се догодило да је он, на пример, нешто тако рекао за кардинала Бозанића, иако му то каже не пада ни на памет.

"Замислите поређење патријарха Иринеја са Степинцем, којег они величају у свеца, а патријарха представљају као злочинца", навео Вучић и додао да ће ускоро бити оптужен свако ко не буде оптужио Србе и Србију да су криви за све.

Његов одговор на то је, каже, да људима бар једном месечно треба објаснити да је оно најважније - рад, рад и само рад, не треба да очекујемо да ће "божји дарови доносити новац с неба".

"Морамо да радимо, јер рад је тај који доноси новац, доноси разлику...", рекао је председник и истакао:

"Они покушавају да склоне мене не зато што сам леп, паметан или много важан, већ зато што су разумели да је руководство веома значајно у једној земљи".

Као пример је навео Дубаји где многи грађани Србије сада све чешће путују јер је тамошње руководство успело да од Дубаји начини моћан пословни, економски и туристички центар.

"Зато им ја сметам, а не због неке изговорене речи", рекао је Вучић и подсетио на хајку која је против њега вођења због рашчишћавања терена за изградњу Београда на води, а данас, каже, нема човека и међу онима који су га нападали да не "јуре станове" у том насељу или не седа по кафићима и шетају Променадом.

Подсетивши на изграђене путеве и пруге током мандата ове власти, Вучић је поновио да нека будућа власт неће моћи да префарба беле линије изграђеним аутопутевима и неће моћи да прекрече оне болнице, домове здравља, вртиће које смо изградили.

На питање шта опозиција заправо хоће када је реч о међустраначком дијалогу и условима за одржавање предстојећих избора, Вучић одговара питањем:"Шта хоће, власт".

Вучић каже да је задовољан и када су му пред очима сви постигнути резултати.

"А да ли сам задовољан онолико колико желим, па нисам, јер знам да увек може више и боље", каже Вучић.

На опаску да ли би могао да га изда, на пример, неко од страначких колега, Вучић каже да СНС није странка која је увек била на власти и 70 одсто њеног чланства је више година провела у опозицији него на власти.

"Зато су то вучице и вукови, који су трпели ударце, навикли на затворе и били прогањани", казао је Вучић.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести