Вучић: Много уложено у Бању Ковиљачу, морамо још да повећамо капацитете (ВИДЕО)

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас током обиласка завршних радова на реновирању хотела "Подриње" у Бањи Ковиљачи да је много уложено у ту бању која је пета по посећености и најавио још већа улагања.
1
Фото: Tanjug

"Много смо уложили и још морамо да улажемо у Бању Ковиљачу", навео је Вучић.

Навео је да су најпосећеније бање, на првом месту Врњачка бања и Сокобања, затим Луковска и Пролом бања, па Врдник и Бања Ковиљача.

Сокобања има огроман раст, додао је Вучић.

Истакао је да у хотелу "Подриње" ради око 50 људи, а ускоро ће у фабрици Минт радити и више од 2.000 људи.

„Укупно у хотелу и фабрици ради 1.827 људи. Некадашњи гигант Вискоза је некад запошљавала, неки кажу, 11.000 људи. Хвала нашим кинеским пријатељима што реновирају хотел", рекао је Вучић.

"Настављамо да улажемо у сваки педаљ Србије", написао је Вучић на свом Инстаграм налогу.

 

Истакао је да ће и нови стадион у Лозници помоћи да почињу више људи да се враћају и у тај део Србије, пошто је много народа из лозничког и шабачког краја отишло у иностанство.

Вучић је казао да су већ цене некретнина око Лагатора отишле у небеса.

Током обиласка домаћини су рекли председнику да се у Лозници гради нови стамбени комплекс око Лагатора.

Вучић је рекао да сада и аустријски пензионери могу да дођу у Бању Ковиљачу на лечење преко свог Фонда и поручио да зато морамо још да повећамо смештајне капацитете.

Такође рекао је да мора да се реши и имовинско питање некадашњег хотела Београд у Бањи Ковиљача, који је раније неко узео за мале паре а није све завршио.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести