Вучић на ТВ Прва: ВЕРУЈЕМ У УБЕДЉИВУ ПОБЕДУ ПРИСТОЈНЕ СРБИЈЕ, НАСТАВИЋЕМО С УВОЂЕЊЕМ ИНОВАТИВНИХ ЛЕКОВА

Председник Србије Александар Вучић гостовао је на ТВ Прва, где је говорио о актуелним темама, започевши интервју посетом суоснивача Епла Стива Вознијака.
vucic yt
Фото: Youtube Printscreen

"Реч је о најинтелигентнијем човеку кога сам упознао. Рекао ми је зашто не мисли да ће вештачка интелигенција тако брзо да буде доминантна. Они морају да буду репортери и новинари, али човек мора да буде уредник. Он је створио савремене компјутере. Његов долазак у Србију мења позицију Србије на тој мапи. Највише смо причали о образовању. Ми ћемо много више новца улагати у образовање. У нашу земљу ћемо доводити најмоћније стране универзитете", започео је Вучић.

Фото: Tanjug

"Образовање је била кључна тема и верујем да ћемо имати велику подршку од Вознијака. Очекујемо посету још једног великана, а онда ћемо имати неке додатне идеје. То је оно што је важно за Србију." Како је рекао, Вознијак је дошао у Србију захваљујући нашем спортисти Јанку Типсаревићу, а захвалио се и познатом глумцу Рејфу Фајнсу на промоцији Србије.

Вучић је скренуо пажњу на напредак Србије у области економије. Он је најавио да ће доћи до нових повећања плата и пензија, и најавио нове инвестиције из Азије.

Сем о економији, Вучић је говорио и о унапређењу здравства, што је веома важно за напредак Србије.

У Мајданпек је стигао нови мамограф, који ће много значити за рано откривање и превенцију рака дојке.

"Ово су добре вести за људе, али је наша кривица што више тога нисмо урадили раније. Уложили смо огроман новац у Клинички центар у Београду. Ми ћемо наставити са овим што се тиче иновативних лекова и лечења ретких болести", додао је он.

Вучић је обишао Дејана Влајовића, који са својом непокретном мајком живи у трошној кући.

"То је једна дивна прича о двоје фантастичних људи. Дејан је прави мушкарац из једног места у долини Западне Мораве. Градоначелник ме обавестио да он живи у 10 квадрата са својом мајком која прима инсулин четири пута сваког дана и он не може ништа осим тога да ради. То су зидови који су криви, изломљени, греју се на смедеревац, али то пропушта са свих страна. Обоје су били насмејани и мајка која је непокретна и он. Они ће добити кућу од 40 квадрата. По први пут ће имати купатило и Дејан ће добити своју собу", рекао је Вучић о породици коју је посетио.

"Верујем у убедљиву победу пристојне Србије"

"Ово је прва изборна кампања у којој није било никаквих физичких инцидената. То се дешава у многим земљама старијим од нас и мислим да је то добра ствар. Верујем у убедљиву победу пристојне Србије", рекао је Вучић.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести