Вучић: Не трпе другачије мишљење, напали одборнике

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић изјавио је да не очекује ништа посебно од данашњег протеста опозиције, али је указао да његови политички противници “не трпе” демократију, нити другачије мишљење, а у прилог томе позвао се на ноћашње догађаје у општини Стари град.
vucic
Фото: Tanjug (D. Kujundžić, arhiva)

Он је пренео да су током ноћи нападнути одборници СНС у скупштини Старог Града.

Вучић је, гостујући на Пинку, изразио жаљење што су применили насиље, објаснивши да су хулигани напали одборнике СНС.

Он је подсетио да су одборници људи које је народ изабрао као своје представнике, а не људи са улице, као што је Бошко Обрадовић, који није одборник у Скупштини града, а покушао је да уђе у њу.

Напад се, према његовим речима, догодио око пет сати ујутро.

Такође је пренео и да у Параћину представници опозиције нису дали да хитна помоћ дође да помогне одборнику којем је позлило, а ради се о дијабетичару.

Умирали су од смеха, чак говорили да се ради о диверзији. Хитна помоћ је једва уз помоћ полиције пружила помоћ. То говори колико су неспособни да трпе другачије мишљење, нагласио је он.

Вучић је истакао да је другачије мишљење богатство и да он нема проблем што ће данас на скупу бити неколико хиљада људи који ће изнети свој став.

За шест дана ми ћемо на демократски начин окупити оне који желе Србију која желе да дозволе протесте, неће да чупају знакове, неће да туку жене, неће да неко пребија новинарке Мару Драговић и Гордану Узелац, најавио је он.

Подсетио је да је у општини Стари Град на челу Марко Бастаћ који, како је нагласио, воли да глуми опасног типа и скида знакове.


СНС: Криминалци Марка Бастаћа избацили одборнике СНС-а

Градски одбор Београда Српске напредне странке (СНС) саопштио је да су рано јутрос власти Старог града из зграде те београдске општине “избациле на силу” двојицу њених одборника.

Јутрос око 05.00, плаћени криминалци председника општине Стари град Марка Бастаћа, на силу су избацили легално изабране одборнике Скупштине општине Стари град Душана Тојагића и Александра Пуачу, каже се у саопштењу.

Истиче се да се “никада у новијој политичкој историји Србије није десило да неко забрани одборницима, које је народ изабрао да буду у својој Општини, а то је управо урадио Марко Бастаћ”.

Марко Бастаћ мисли да то што је део нарко клана, у коме се налази његов брат Милош Бастаћ, му дозвољава да са криминалцима избацује легално изабране одборнике, да прети политичким неистомишљеницима и да зауставља радове у Београду, каже се у саопштењу.

Београдски напредњаци наглашавају да ће се “одборници Српске напредне странке вратити у општину Стари Град где је њихово радно место и где су их послали грађани, који су гласали за њих”.

Марку Бастаћу поручујемо да му ни криминалци из нарко клана његовог брата Милана Бастаћа, који се налази на црвеној потерници Интерпола, неће помоћи да туче и избацује одборнике Српске напредне странке, закључује се у саопштењу београдског одбора СНС-а.


Такође је подсетио да опозиција у Параћину и Шапцу, где је на власти, врши притисак на све који другачије мисле, а ничим их не угрожавају, сем што седе у својимн клупама.

Рекао је, у вези с протестом опозције, да ништа неће данас бити.

Као у последњих седам година ни ово неће бити највећи скуп мојих политичких противника. Ништа неуобичајено. Надам се да ће разумети потребу да разговарају у парламенту. Ако не разумеју, онда ништа. Сем дреке и буке неће постићи ништа, подвукао је Вучић.

Истакао је да ће он данас читав дан бити на свом радном месту.

19. априла представљам програм за будућност Србије

Председник Србије најавио је да ће на скупу, у оквиру кампање Будућност Србије, 19. априла у Београду, говорити о будућности, шта мора да се уради у годинама пред нама, као и резултатима који су до сада постигнути.

Вучић је, на телевизији Пинк, рекао да се радује том скупу јер ће ће изнети план и програм за будућност, да каже људима да је у протеклих шест и по година свакако много тога и погрешио, али да је радио и борио се са својим тимом сваког дана за земљу без готово иједног дана одмора.


“Фолксвагенов” сат за срећу

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да носи “фолксваген“ сат, који је добио од министра финасија Синише Малог током недавне посете Немачкој, за срећу, како би успели да привучемо велику инвестицију те компаније у Србију.

Вучић је рекао да је пре тога носио сат који је добио од белгијског премијера, док је сат који је скинуо са руке и показао током гостовању на Пинку, како каже, добио од министра Малог који га је купио након што га је он, Вучић, видео у излогу када су били у Волфсбургу.

Мали ми је купио тај сат као амајлију, као срећу, пошто су нам мале шансе за привлачење инвестиције Фолксвагена, рекао је

Вучић и нагласио да ћемо се борити и да је тај сат симбол да Србија буде успешна као компанија Фолксваген.

Додао је да, иначе, годинама није носио ручне сатове, као и да мисли да је „фолксвагенов“ сат коштао 129 евра.

Надам се да ћемо успети да се изборимо за инвестицију Фолксвагена.


Ја ћу 19. априла да тражим јединство грађана по многим питањима која нас очекују, а очекују нас многи проблеми по питању Косова, али и економског развоја због криза у региону, објаснио је Вучић.

Указао је да су претходне власти оставили катанце на Смедеревској Железари, која је спашена, те додао да сада и РТБ Бор, и то не само рудник, већ и топионица има изванредну будућност.

Да не причамо о стотинама фабрика које сам отворио. Само у Нишу шест, две у Краљеву, Крушевцу. У Панчеву стиже још једна фабрика - отворићу 12. јуна фабрику ЦФ, највећег омпоненташа. У Нови Сад смо довели две и доводимо још две фабрике. Много тога се променило и за то смо живели и борили се. Не долазе фабрике тек тако, већ морате да се борите за њих, рекао је он.

Указао је да су грађани Србије сити онога што опозиција говори и ради, а то показује и број окупљених на скуповима у оквиру кампање Будућност Србије:

Њихов садржај је да певају када се жена онесвести, да прете шамарчинама, да краду и чупају знакове и ограде, а ми желимо само да улепшавамо Београд да би привукли што више туриста. Ометају у гондолу, говорећи о стаблу које је посечено, а они су на Булевару Револуције посекли све платане, а украли су Драган Ђилас и Душан Петровић паре за потребе кампање, а ми морамо да радимо сада све, објаснио је он.

Каже да је, када је кренуо у кампању, знао да има већу подршку него они, али је та разлика била мања него данас.

Када сам кренуо по градовима био сам изненађен. После сцена насиља број је свуда растао. У Пожаревцу смо имали више људи него у Крушевцу, а Пожаревац је мањи, и у Крушевцу смо имали већ раније више присталица, додао је он.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести