Вучић: Није за очекивање споразум с Приштином ове године

БЕЧ, БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић „није много оптимистичан“ да ће још у овој години бити могуће постићи споразум с Приштином о нормализацији односа.
vucic, tanjug
Фото: Tanjug S.Radovanović arhiva

Вучић је, у изјави аустријској агенцији АПА, рекао да ће се свом снагом борити за компромис, али је предуслов за наставак дијалога с Приштином укидање такси које су приштинске власти увеле на српске производе.

На питање о превременим изборима у Србији због протеста у земљи, он је казао да „о томе још није дискутовано“.

Најважнија тема за нас је питање како ћемо решити косовски проблем, подвукао је Вучић.

Када дијалог с Приштином буде настављен, онда ћемо моћи да се концентришемо на српску привреду, која се тренутно добро развија, објаснио је Вучић, додајући да ће тада одлучити о изборима.

Да ли ће се гласати за пола године или за годину је мање важно, поручио је председник Србије.

Вучић и Орбан: Односи две земље на највишем нивоу

Председник Србије Александар Вучић и премијер Мађарске Виктор Орбан оценили су да су односи двеју земаља „на највишем нивоу у заједничкој историји, захваљујући међусобном разумевању и поверењу које су изградили током вишегодишње сарадње“. 

Вучић и Орбан су у телефонском разговору синоћ „поновили своју искрену посвећеност билатералној сарадњи, као и сарадњи у питањима од важности за цео регион, што се показало и у мигрантској кризи, саопштено је из кабинета председника Србије.

Како се наводи, они су разговарали и о даљим мађарским инвестицијама у Србији, о конкретним мерама за реализацију заједничких инфраструктурних пројеката, као и о сарадњи у области енергетике, посебно у изградњи гасовода у оквиру пројекта Турски ток.

Вучић је захвалио и за отворену и снажну подршку Мађарске евроинтеграцијама Србије, додаје се у саопштењу.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести