Вучић: Нисам антиваксер, ускоро ћу примити вакцину

ЗАЈЕЧАР: Председник Србије Александар Вучић најавио је данас да ће у наредних неколико дана примити вакцину против корона вируса и да у кампању вакцинације по Србији креће крајем марта или почетком априла.
д
Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић

Он је на питање новинара у Зајечару рекао да ће вакцину примити на истоку или југу Србије, у Мерошини, Жагубици или у неком другом месту и да ће снимити како прима вакцину.

Након обиласка радова на изградњи путне инфраструктуре у Зајечару, Вучић је рекао да је чуо да постоје неки људи који за њега кажу да је можда антиваксер и на то поручио да ће се вакцинисати.

"Снимићу то да сви могу да виде, ако не снимим рекли би да лажем. У вакцини лежи спас", поручио је Вучић.

Навео је да ће обићи исток и југ Србије, јер је ту најмањи број људи примио вакцину.

Вучић је рекао да је само у једном случају на почетку вакцинације било проблема, а да у даљме току није било никаквих озбиљнијих проблема.

„Мени истиче мандат, али нисам сигуран да ће њихов доћи

Александар Вучић каже да је одавно преболео све што је у људском смислу требало да преболи и да је схватио да "не можете превише људског да очекујете ни у политици, а ни код оних које сте сматрали саборцима".

Он је тако одговорио на питање новинара о прислушкивању, а упитан за опширнији коменатр, а након што је министар Александар Вулин данас поменуо нове доказе о том случају, рекао је да му је "све то одвратно", те да су за њега ту две или три ствари интересантне.

"То је да су се неки радовали томе надајући се да ће моћи да покажу нешто ужасно и одвратно па да кажу да могу да победе своје политичке противнике. Не морају да се радују превише. Мени истиче ускоро мандат, али нисам сигуран да ће њихов да дође", казао је Вучић.

Он је казао и да су неки од лидера бивше власти предлагали да се емитује 1.500, односно сада већ 1.800 разговора који су прислушкивани.

„Замислите да су они на власти како би преслушавали свакога од вас и пуштали то по телевизијама. То говори на шта би држава личила", казао је.

Нагласио је, међутим, да су му много већи неки други проблеми, односно то како су неки људи гинули, а да су били на мерама наџора или праћење.

"За мене је важно да надлжени државни органи раде свој посао без сметњи", нагласио је.

EUR/RSD 117.1138
Најновије вести