Вучић осудио нападе на новинаре

БЕОГРАД: Председник Александар Вучић најоштрије је данас осудио увреде и претње на рачун главне уреднице Студија Б Иване Вучићевић и новинарке те телевизије Барбаре Животић, али и нападе на Љиљану Смајловић и Верана Матића. 
Predsednik Srbije , Aleksandar Vučić Foto: Tanjug/video
Фото: Tanjug/video

"Најоштрије осудујем дивљачке увреде и претње на рачун Иване Вучићевић и Барбаре Животић, али и бруталне нападе на Љиљу Смајловић и Верана Матића", написао је председник Србије на Твитеру.

"Држава Србија предузеће све мере, не само да физички заштити новинаре, већ да сачува и њихово право на професионално достојанство", написао је председник Вучић. 

Насловница Илустроване опет тема, Министарство осудило

Илустрована политика поново је својом насловном страном узбуркала јавност, а Министарство културе и информисања реаговало је жаљењем што насловна тог породичног недељника није у складу са мерилима доброг укуса. 

Иначе, на насловној страни најновијег издања Илустроване неприкладно су приказани Веран Матић и Љиљана Смајловић, "у друштву" америчког амбасадора Кајла Скота. 

Министарство подсећа да се то с насловним странама овог недељника дешава већ други пут у последње време, сто, како наводе у саопштењу за медије, одудара од духа вишедеценијског концепта те ревије. 

У саопштењу Министарство апелује на посленике у медијима да се придржавају стандарда ове друштвено важне професије. 

Истовремено, поручују да се противе вулгарним реакцијама на извештавање новинарке Студија Б Барбаре Животић. 

Министарство такође поручује да ће истрајати у осудама појава нетолеранције и искључивости у јавном простору. 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести