Вучић: Пензионерима у фебруару по 20.000 динара

БЕОГРАД: Председник Александар Вучић најавио је данас да ће сви пензионери у Србији у фебруару наредне години добити по 20.000 динара од државе.
vucic yt
Фото: Youtube Printscreen

Уз оно што им следи сада у септембру, 50 евра, па у новембру по 30 евра и између 13. и 15. децембра по 20 евра, у фебруару наредне године, најкасније у марту, свим пензионерима исплатићемо по 20. 000 динара, као поклон од државе”, рекао је Вучић за Дневник РТС.

Он је најавио да ће почетком следеће године уследити и ново повећање пензија, сигурно преко пет одсто.

“А, видећемо и даље следеће године, јер желимо да им се одужимо за тежак период кроз који су пролазили и разумели државу”, рекао је Вучић.

Истакао је и да ће по 20.000 динара добити сви пензионери, од пољопривредних пензионера, до свих који су уплаћивали порезе и доприносе.

Вучић је појаснио да је Србија у јуну и јулу остварила суфицит од 60 милијарди динара, а укупно у првих седам месеци ове године остварени суфицит је 198 милијарди, иако је претходно ребалансом био предвиђен “вишак у каси” тек 38,5 милијарди, што су одобрили ММФ и Скупштина Србије.

“Дефицит је бољи за скоро 160 милијарди динара. Од тога, 500-600 милиона је од повећаних Прихода, остало је, одговорност министара, углавном непотрошен новац, што би допринело расту”, рекао је председник Србије.

Он је навео да ће влада изаћи са предлогом да минималац наредне године буде 35.012 динара, додајући да верује да ће синдикати тиме бити задовољни.

“Да то буде најмање што радник може да прими. Да ли је довољно? Није довољно, али је много више од 150 евра пре неколико године”, рекао је Вучић.

Тиме ћемо, указао је, већ на почетку године имати просечну плату 613 евра.

Додао је и да ће, када се саберу прошла и ова година, Србија имати раст плус шест одсто, коју неће имати нико у Европи, што значи да ћемо у ове две године заједно бити најуспешнији на континенту, а само ове године, верује, међу прве три по стопи раста.

“Тај раст нам доноси све веће плате, пензије. То су добре и важне вести”, поручио је Вучић.

Отворени Балкан историјска одлука, надам се - успећемо

„Отворени Балкан“ је Идеја мира, безбедности и стабилности, идеја коју смо сами донели, која није наметнута, која говори да добро разумемо шта се дешава око нас, али и да нећемо да слушамо и служимо другима, да не будемо њихови покусни кунићи, да у сагласности са светским околностима радимо оно што је најбоље за наш народ, истакао је вечерас председник Србије Александар Вучић.

Вучић је, за РТС, казао да се ради о историјској одлуци, а да ли ће земље које у томе учествују бити способне да је спроведу остаје да се види.

„Надам се да ћемо успети у томе. Надам се да ћемо имати толико страсти и уверења у спровођењу колико имам ја. Много има да се уради за годину и по дана. Морате да идете не само на усаглашвање ПДВ система, мора се ићи на размену информација да би камиони и путници могли да пролазе без граница, да се ураде царински прописи. Има милион ствари да урадите и то наше администрације морају да ураде, да би омогућили људима да не виде границе када буду путовали у Северну Македонију или Албанију“, објаснио је он.

Истакао је да од тога имају огромне користи наша предузећа.

Навео је, као пример, да има 5. 300 предузећа из Србије која раде само у Северној Македонији, а број заинтересованих је много већи.

Вучић је казао да су врата „Отвореног Балкана“ отворена за све, али је додао „никога више не јуримо“.

„Ко год жели добродошао је. Како ће неко у Сарајеву или Подгорици за годину и по дана, када укинемо границе између нас, објаснити својим грађанима, а они буду чекали са камионом љубеница много сати, и те лубенице више нису лубенице после толиког чекања“; рекао је он.

Вучић је нагласио да је то њихова одлука, и да је, ко жели, добродошао, а ко не жели ништа од тога.

„Радимо што најбоље можемо за свој народ и наше земље“, подвукао је он.

Сутра Вулин и ја подносимо кривичну пријаву против нас

Председник Србије Александар Вучић најавио је вечерас да ће он и Александар Вулин поднети кривичну пријаву против самих себе како би на тај начин одговорили на све лажи припадника мафијашког клана, ал, како је рекао и тајкунских политичара.

Вучић је, за РТС, рекао да га је била срамота што одговара на лажи људи који кажу да нису никог убили, а који су рекли да иза свега стоји Кораћ (Филип) , а други да стоје он и Вулин.

„Донели смо одлуку. Сутра ћемо, као и у случају Јовањица, поднети кривичну пријаву против нас. Наћи ћемо неког од наших колега то да уради, како би изнели све што су рекла та лица, али и тајкунски политичари“, објаснио је он.

Вучић је нагласио да су он и Вулин спремни да одговарају на сва питања.

„Спреман сам себе да унизим на такав начин да одем на полиграф. Надам се да ће потом неки други смети да оду на детектор лажи како би одговарали на питања о њиховим лажима и пљачкању народа“, рекао је он.

Вучић је казао да ће се видети да ли је био у неком стану на Звездари, како се тврди или да ли је имао икакав контакт са тим лицима.

„Онда ће се све лажи распршити, јер зна народ ко је стао мафији за врат, ко је тај који се супроставља мафији, а ко је мета, и ко је помињан, као и ко је главни кривац за потпуну пропаст мафије. Такође и коме је најважнији интерес грађана, а то је да немамо таква убиства и да мафије не буде“, казао је он.

Вучић је указао да је прошло седам месеци, односно да је осми започео, а да није било ниједног поксусаја мафијашког убиства.

„Покажите ми иједну другу земљу у којој је то исто случај. Многи нам соле памет о организованом криминалу, а у њиховим земљама убијају новинаре и борце против корупције.

У Србији се то неће дешавати“, подвукао је он.

Вучић је истакао да је оптужница нешто што показује људима да мафија никада не може да победи, и да убице не могу да буду на слободи, као и да злочин неће бити некажњен.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести