Вучић почасни грађанин Лознице

ЛОЗНИЦА: Председнику Србије Александру Вучићу данас је додељено признање почасног грађанина Лознице 
е
Фото: Tanjug

То највеће градско признање додељено је на Свечаној академији поводом 16. јуна - Дана Града Лознице, а у Вучићево име га је примио Никола Селаковић, генерални секретар председника Републике.

Вучић је, како се истиче образложењу, "својом изванредном борбеношћу и упорношћу у отпочињању свеобухватних реформи и промена, својим знањем и енергијом, суштински допринео развоју Србије, земље са шансом, државе засноване на највишим стандардима развијеног света", објављено је на веб страници Града.

Поред тога, наводи се да је Вучих, као председник Србије, преузео одговорност за решавање најважнијих и најтежих проблема који вековима и деценијама оптерећују и коче Србију на њеном цивилизацијском и европском путу. 

"Свет и светски државници препознали су мисију председника Србије да своју земљу уздигне и издигне из шаблона проблематичне, у пример Србије као одлучујућег фактора стабилности читавог Балкана и југоисточне Европе", додаје се у образложењу.

Селаковић, који је у Вучићево име примио признање, у изјави захвалности је рекао да "у времену када имате председника који не прича и не бави се само лепим стварима, већ решава тешке, мучне, нагомилане и комплексне проблеме, овакво признање значи више него много". 

Према његовим речима, Лозница има важне појекте, од којих је истакао три - брзи пут који ће од Коридора 10 доћи и до Лознице, а друга два су оно што је чекала можда и више од 30 година - две компаније аутомобилске индустрије ''''Адиент'''', америчке, и ''''Минт'''' кинеске, које ће у срцу Подриња запослити 3.000 људи. 

Он је додао да ће за нешто мање од месец и по дана бити потписана оба уговора и озваничен долазак ових инвеститора у Лозницу. 

"Лозница је град у којем можете осетити да је све што његово руководство ради на првом месту прожето љубављу, а успели сте да је пренесете и на оне који воде Србију. То је успех који ће бити крунисан будућношћу коју Лозница не чека, него јој хрли, будућност која треба да буде мирна, сигурна лука сваком детету које ће се овде родити и пожелети овде да живи", поручио је Селаковић.

Том догађају претходила је празнична беседа градоначелника Видоја Петровића, који је упутио добродошлицу свим гостима међу којима је био амбасадор Руске федерације Чепурин, а по традицији већ дужи низ година и дипломате из индонежанске амбасаде, Сталне конференције градова и општина, челници двадесетак градова и општина Србије и БиХ, Вукове задужбине, привредници из лозничког краја. 

За посебна остварења и стваралаштво градоначелник Петровић и председница Скупштине града Милена Манојловић Кнежевић уручили су три градске повеље и 10 плакета, објављено је на веб страници Града.

EUR/RSD 117.5965
Најновије вести