Вучић: Почистићемо све криминалце без обзира на цену

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић поручио је вечерас да ће бити почишћени сви криминалци и нарко дилери, и да ово нису деведесете или двехиљадите године када је свако могао да убија људе на улици некажњено.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u “Hit tvitu“ TV Pink foto: TV Pink/printskrin
Фото: Председник Србије Александар Вучић фото: ТВ Пинк/принтскрин

Мене једино занима да криминалци буду похапшени. Није могуће убијати да то прође некажњено, то у нормалној Србији није могуће. Србија је сада другачија и много снажнија земља, рекао је Вучић гостујући у емисији Хит твит на Пинку.

Каже да не постоји земља у којој не постоје мафијашка убиства, али да је посао државе да их сведе на најмању могућу меру.

Наше је да покажемо да је држава снажнија и победићемо их све, и рашчистићемо све без обзира на цену која мора да се плати, поручио је Вучић.

Пронађени чврсти докази за убице троје људи, ДНК трагови А.Ш.

Вучић је изјавио да су пронађени чврсти доказио о лицима која су починила најтежа дела, односно убиства бар тројице људи и додао да је ухапшен још један од убица А. Ш. чији је ДНК пронађен.

Његов ДНК, као и ДНК и други трагови вођа организоване криминалне групе пронађени су заједно са ДНК тројице убијених младића о којима смо већ говорили, рекао је Вучић.

Он је најавио да ће држава наставити борбу против мафије, јер је то врло важно и поручио да нема стајања и да нема предаје.

Како је истакао, дошло је друго време у Србији и да све што се дешава подсећа на 2000-те, али да је добро да је заустављено.


Јовањица била покушај напада на мене

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је случај "Јовањица" био покушај напада на њега који је требало, како је рекао, "да иде заједно са акцијом ове организоване криминалне групе".

Пре неколико дана мој брат је победио на суду оног сецикесу који је пљачкао буџет, све тастом и таштом у Трстенику, и добио Алекисћа(Мирослава) који треба да плати 300. 000, то још није правосназнзо већ првостепена пресуда, казао је Вучић, додајући да то нико није објавио, али да су се сви медији бавили тим случајем "Јовањица".

То нико није објавио, зато што је Алексић све слагао око "Јовањице“, нагласио је Вучић и запитао шта је то било у "Јовањици".

Истакао је да је то заправо био покушај напада на њега који је требало, како је рекао, "да иде заједно са акцијом ове организоване криминалне групе".

Они нису веровали да никакав контакт нисмо имали са њима... Установљено је са ким су имали контакте и једва чекам главни претрес, па ће свима да постане јасно у Србији, нагласио је Вучић.


Када видите тако велике ствари, као што је вакцинација, изграђа болница, стопа раста, а први смо у Европи, онда почиње монструозна кампања свих који су против тога и која се не ослања на чињенице, рекао је Вучић.

Стефановић има моје поверење

Небојша Стефановић је урадио је много важних ствари и има моје поверење за садашњи рад у Министарству одбране, рекао је Вучић и навео да је мање пажње придавао упозорењу о прислушкивању.

Упитан како процењује рад полиције у време маданата Небојше Стефановића, Вучић је рекао да је Стефановић паметан, вредан, млад човек.

Да ли је било грешака, нема сумње. Је л има неко од нас који није грешио, навео је Вучић.

Вучић у вези с афером прислушкивања рекао да се сувише бавио и здравством и болницама и вакцинама и КиМ, економским растом и свим другим стварима, а мање пажње придавао на упозорења људи.

Нисам хтео да верујем у ствари које су ми говорили, рекао је Вучић.

Поводом напада на његовог сина Данила, Вучић је рекао да када је виђен са неким у друштву, одмах му је приписано да било у криминалној групи.

Немојте децу да нападате. Нико није дирао дете никога од представника бившег режима. Знате како се зову деца било кога од шефова бившег режима, а мислите да су увек све чистунци и никад ништа нису урадили, навео је Вучић.

Каже да су тајно пратили његовог сина и да је грех који је направио што је седео и гледао фудбалску утакмицу са једним од некадашњих вођа Партизанових навијача.

Кажу знао се с Беливуком, а тај је осуђен за два кривична дела туче и насилничког понашања. Он није украо 600 милиоан евра, никада није учествовао у трговини дрогом попут најближих сарадника бившег режима, каже Вучић.

Навео је да је он као млад био у много горем друштвунего што је његов син и да је био ухапшен са 16 година због туче.

Је л` моје дете треба да буде због тога обележено, упитао је Вучић.

Приоритет да се грађани осећају сигурно

Председник Србије изјавио је да је за државу приоритет да се људи осећају сигурно и безбедно у својој земљи.

Одговарајући на питање водитељке Хит твит како коментарише то што су поједини поводом обрачуна државе с групом Вељка Беливука поставили питање - да ли је то успех полиције или не, тврдећи да је Беливук неометарно развијао бизнис као вођа навијача, Вучић каже да је најважније да се грађани осећају сигурно и да он и очекује да се против њега воде свакакве кампање због обрачуна с криминалом.


Држава ће се обрачунати с криминалом

Народ и грађани хоће државу у којој ћемо се обрачунати с крминалом, без обзира на страначку припадност, рекао је Вучић.

Он је поручио да ће бити ухапшени и највиши носиоци државне власти ако су били умешани у било коју коруптивну радњу.

Упитан да коментарише писмо Владимира Ђукановића у коме га позива да се обрачуна с мангупима у сопственим редовима, Вучић је рекао да Ђукановић уме некада да реагује сувише емотивно, али и да нико у странци не може да крши закон.

Вучић је истакао да је СНС донела најбољи резултат за Србију и променила Србију, али и да све није идеално. Он је навео да је снага странке у томе када то видите и у томе да не постанете оно што је постала Демократска странка, већ да радите посао за земљу.

Говорећи о полицији рекао је да је заслуга за хапсење последње криминалне гурпе огромна, као и БИА-е и да су све време ризиковали своје животе, али да су урадили важан посао.

На питање поводом безбедности директора полиције Владимира Ребића, који је рекао да се не осећа сигурно, рекао је да га разуме али и да сматра да су бесмислице да се Ребић повезује с Беливуком.

Није аргумент то што је седео на стадиону поред Беливука, истакао је Вучић.


Истиче је да је обрачун са криминалом приоритетан задатак државе и да увек може боље, иако је немогуће потпуно искоренити криминал.

Хоћу то да кажем грађанима Србије, јер није овде питање само ове криминалне групе већ свих криминалних група, нагласио је Вучић.

Каже да је добар део тих криминалних група увезен са стране и то највише из једне земље у региону, као и "део пуцача из једне друге земље". Вучић додаје да ће у том обрачуну бити много непријатних и тешких ствари, да ће бити много злоуопотреба, али и вођења политичких кампања.

Председник додаје да је слично било и када је био ухапшен Мирослав Мишковић, да је још тада рекао да ће медији и деценија водити кампању против њега, како би га скинули с власти.

Вучић каже да је, ето, био крив јер се као "мали и без цвоњка" дрзнуо да се супростави таквом великану

Напоменуо је да то што говори не значи да прави паралелу између Мишковића и групе Вељка Беливука.

Када је та група у питању, сви су рекли, додаје Вучић, да је то представа и обрачун унутар истог криминалног клана.

И с неподношљивом лакоћом су говорили неистине и нападали мене и чланове моје породице, и свакакве прљавштине су износили само да би задовољили своје политичке интересе. Мене једино занима да криминалци буду похапшени, нагласио је Вучић.

Додаје да је, прошло време када су "у три дана били убијени Буха и Гавриловић"...

Никада нећу носити панцир на територији Србије

Никада нећу носити панцир на територији Србије, шта год да буде, рекао је Вучић поводом упозорења служби да је био мета на недавном отварању споменика Стефану Немањи.

Нисам сигуран да сам ја био мета, рекао је Вучић у Хит твиту на ТВ Пинк, али и навео да је чињеница да се снајпер не користи за друге осим за оног чијим убиством ће се нанети велики губитак.

Вучић је рекао да су га министар унутрашњих послова Алексадар Вулин и шеф БИА Братислав Гашић упозоравали да постоји безбедносни ризик на отварању споменика Стефани Немањи и да су бринули.

Не могу да лажем и кажем, ја сам био мета, рекао је Вучић.

Навео је да га занима сигурност грађана, да нема доказа да је он био мета, али да је довољно да су имали снајпер и да су заштићени други људи.

У емисији је приказан, како је речено, снимак Небојше Јанковића, некадашњег припадника 63. падобранске како носи снајпер у коферу на улици, а који је Вељка Беливука, који је недавно ухапшен, обучавао за руковање снајпером.

Вучић је рекао да је то други снајпер, а не онај нађен на стадиону.

Нисте добили снимак тако што је он случајно усликали, него службе и полиције. Био је све време под присмотром, рекао је Вучић.

За снајпер сакривен на стадиону рекао је да је пронађен због грешке једног од криминалца који се "похвалио".

Тада је извршен претрес и снајпер је пронађен, рекао је Вучић.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести