Вучић показао колико нам је стало до мира и стабилности

БЕОГРАД: Премијерка Србије Ана Брнабић саопштила је да су мир, стабилност, дијалог, фокус на просперитетну будућност Балкана били у агенди председника Александра Вучића данас на разговорима у Бриселу, као и да је председник показао колико је Србија отворена за компромис.
ana brnabic
Фото: VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ PEĐA VUČKOVIĆ

Она је у објави на Твитеру написала да је Вучић данас показао колико нам је до тих принципа стало и да је Србија отворена за компромис.

"Мир, стабилност, дијалог, фокус на просперитетну будућност Балкана - то је била агенда председника Вучића данас на разговорима у Бриселу. Он је, поново, показао колико нам је до тих принципа стало и колико смо отворени за компромис. Србија ће остати посвећена", написала је премијерка у објави.

Вучић је после састанка са представницима ЕУ и Приштине у Бриселу, који су трајали дуже од седам сати, рекао да није постигнут апсолутно никакав договор.

„Из мени нејасних разлога нисмо успели да постигнемо апсолутно никакав договор. Српска страна била је потпуно конструктивна и десет пута су мењани текстови које смо прихватили, али албанска страна би увек додаваланешто што је било јасно да није могуће", објаснио је он у изјави новинарима.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести