Вучић: Политика добрих односа са Турском отвара радна места

ЛЕБАНЕ: Председник Србије Александар Вуцић изјавио је данас, на отварању фабрике у Лебану турских власника да је политиика коју води - политика пријатељства Србије и Турске, те да је та политика у интересу грађана Србије, јер значи отварање нових радних места. 
Vucic u Lebanu/Tanjug
Фото: Tanjug

Он је подсетио да је нови производни погон који је данас отворен у Лебану - први који је отворен после више од 30 година, те да је у њему посао добило у овом тренутку 130 људи.

"Онима који ме критикују због добрих односа са Турском, желим да кажем да за разлику од њих, политика коју водим је политика озбиљности, одговорности и интереса грађана Србије и пријатељства Србије и Турске" рекао је Вучић. 

"То је политика која нам доводи радна места у враћа осмехе на лице људи", рекао је Вучић. 

Фабрика за производњу предива ЛебанТекс, која ће запослити око 350 текстилаца, направљена је у реконструисаним халама некадашњег текстилног предузећа Експортекст, а простире се на 12.700 метара квадратних. 

Председник Србије са представницима турске компаније пресекао је врпцу, а свечаном отварању фабрике присуствовали су и министар привреде Горан Кнежевић и министар трговине, телекомуникација и туризма Расим Љајић. 


Вучевић није требало да говори, али је рекао истину

„Вучевић није требало да говори, али је рекао истину, рекао је данас председник Србије Александар Вучић. 

"Сад нас убеђују да нико није крив за лоповске приватизације, да се нико није обогатио на грбачи народа и да су ти који су узели милионе евра сада чистунци", рекао је Вучић на питање новинара како види изјаву Милоша Вучевића поводом првостепене пресуде Предрагу Бубалу и реаговања на ту изјаву.

Он је навео да су и тужиоци својевремено рекли да је случај пљачке у приватизацији Луке Београд чист као суза, те да је то било тема ранијих емисија Инсајдера.

Вучевић, према његовим речима, треба да се извини што је реаговао на ту пресуду, мада је рекао истину и оно што верује и зна 99 одсто грађана Србије.

Председник Вучић поручио је истовремено онима који мисле да лоповлук доноси нешто добро и мисле да ће се вратити и поново владати - да ће Србија победити тајкунску лоповску коалицију. 

„Србија хоће да гледа у будућнсот, напред, не у старе лоповлуке. Србија неће у прошлост, већ у будућност", истакао је он и додао:

"Србија ће победити тајкунско лоповску коалицију и победиће је Београд".


ЛебанТекс је део турске Ормо групе, која је највећи произвођач и извозник вунице у свету. 

У фабрици тренутно ради 130 људи, а када буде прорадила пуним капацитетом дневно ће прерађивати око 15 тона вунице.

Држава је за куповину Експортекста из стечаја и у обнову хала уложила око 200 милиона динара. Ормо група производи око 250 тона вунице дневно. 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести