ВУЧИЋ ПОРУЧИО КРАЈИШНИЦИМА: Србија ће сачувати мир, слободу и свој народ

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да шта год неки радили против наше земље, „ми брутално етничко чишћење нашег народа више никада нећемо нигде дозволити” и нагласио да страх и патња више никада Србима не сме да се догоди.
1
Фото: screenshot / Pink

„За многе који лажно брину о томе хоће ли Србија издржати и на каквом путу ће бити, поручујем да Србија има људе који се боре за њу. Србија, која је посвећена и уједињена и која има своје Крајишнике који за њу дају све што је потребно, сачуваће и мир и слободу и сачуваће свој народ”, казао је Вучић на Збору Крајишника.

На скупу у Ковилову, који је организовао Општински одбор Српске напредне странке Палилула, Вучић је захвалио Крајишницима што постоје и што се боре за своју земљу.

Каже да у Београду никада нису могли да разумеју колико људи у Крајини воле своју Србију и шта Србија њима значи.

„Ви сте они који заједно са свима нама са још више амбиција и жеље желите да покажете колико вредите и гурате  нашу земљу напред. Зато вам хвала на томе", рекао је председник Србије.

Он је казао да нико не жели да Крајишници забораве своја огњишта  нагласивши да у  Србији има довољно места, и довољно велико срце као и Крајишници.

„Данас када смо притиснути од свуда, ја знам да наш народ на КиМ има огромну подршку наших Карајишника и да се бринете за њих једнако или више колико сте некада бринули и за себе”, истакао је Вућић.

Он је навео да било одакле да долазе, од Бенковца до Вуковара, Босанске крајине или оног дела који припада Републици Српској и Босанској федерацији, овде у Србији се Крајишници најлагодније осећају и то је потпуно нормално.

„Наше је да видимо шта је то што још можемо да учинимо за вас јер сте ви већ много тога учинили за нас. Нас сте  направили бољим, да добро разумемо патњу свога народа, направили сте нас паметнијим и опрезнијим да знамо шта може да се спрема нашем народу и да више никада не дозволимо неке ствари”, нагласио је Вучић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести