Вучић разговарао са Макроном и Ердоганом о Украјини и билатералним односима

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић разговарао је данас телефоном са председником Француске Емануелом Макроном о ситуацији у Украјини и билатералним односима, посебно економској сарадњи.
makron i vucic, Predsedništvo Srbije
Фото: Председништво Србије

"Разговарао сам данас телефоном са Емануелом Макроном о ситуацији у Украјини, билатералним везама Србије и Француске, посебно економској сарадњи, уз очекивање да ће се она још снажније развијати у будућности", навео је Вучић на Инстаграм налогу "buducnostsrbijeav".

Вучић је уз то објавио фотографију са Макроном, на којој се рукују.

Са Ердоганом о билатерали, Западном Балкану, Украјини

Председник Србије разговарао је данас телефоном и са председником Турске Реџепом Тајипом Ердоганом.

Председници Вучић и Ердоган разговарали су о билатералним односима Србије и Турске и потврдили спремност за сарадњу, констатујући да економска сарадња, посебно у области инфраструктуре, добро напредује, саопштила је Служба за сарадњу с медијима председника Републике.

Двојица државника су договорили одржавање следеће седнице Високог савета за сарадњу, с обзиром на то да тај формат даје снажан импулс јачању веза двеју земаља.

Председници Вучић и Ердоган разговарали су о ситуацији у Украјини, као и о ситуацији на Западном Балкану, и изразили опредељење да доприносе одржавању мира и стабилности у региону, наведено је у саопштењу.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести