Вучић разговарао са Макроном, замолио га да уложи додатни напор да се ПР уразуми

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић саопштио је данас да је разговарао телефоном са председником Француске Емануелом Макроном, којем је, како је навео, предочио последице опасног развоја ситуације на Косову и Метохији.
Инстаграм buducnostsrbijeav
Фото: Инстаграм buducnostsrbijeav

Вучић је навео да је Макрона замолио да уложи додатан напор "како би се приштинска страна уразумила и што пре вратила у оквире конкретних разговора, као и да престане да обесмишљава све напоре усмерене на деескалацију ситуације".

"Сада већ нескривено насиље уперено против Срба на КиМ, све очигледније удаљава сваку могућност цивилизованог разговора и приступа решавању отворених питања", навео је Вучић на Инстаграм налогу "будуцностсрбијеав"  и истакао да је са Макроном, као и увек, имао отворен и озбиљан разговор.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Вучић је додао да је током разговора нагласио да Србија остаје привржена дијалогу и очувању мира, иако је, како је истакао, српска заједница на Косову и Метохији једина етничка група у Европи која је изложена константном насиљу.

Председник Србије нагласио је да је захвалио Макрону на спремности да саслуша Београд, као и на одлучности да се додатно ангажује како би се, како је подвукао, разрешила изузетно сложена и надасве опасна ситуација на КиМ.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести