Вучић с делегацијом Кине: Челично пријатељство два народа

БЕОГРАД: Председник Александар Вучић разговарао је с делегацијом Централне војне комисије НР Кине, коју је предводио потпредседник комисије генерал Џанг Јоусјао и том приликом истакао да је Србија захвална председнику Си Ðинпингу за све што је учинио за пријатељство двеју земаља.
v
Фото: predsednik.rs

Поносимо се челичним пријатељством наша два народа и пружамо подршку политици једне Кине, као и у многим другим питањима, рекао је Вучић, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника.

Вучић је пожелео добродошлицу гостима и замолио генерала Џанга да пренесе искрене поздраве председнику Сију и рекао да се нада да ће нам учинити част и поново посетити Србију.

Генерал Џанг захвалио је председнику Вучићу на топлом дочеку и истакао да НР Кина цени што Србија показује велику пажњу свеобухватном стратешком партнерству двеју земаља. Он је рекао да ће пренети поздраве председнику Сију и констатовао да су двојица председника, у више наврата у којима су се састајали, продубили односе двају народа, изразивши задовољство што ће неке од мера бити конкретније дефинисане током ове посете.

Саговорници су потврдили да ће присуствовати војној вежби "Бегеј 2019", која ће бити одржана у недељу у Тителу.

Славиша
07.09.2019 • 07:17
Свака част председнику Вучићу,који ради на зближавању са народном републиком Кином.Треба дати кинезима где год и колико год хоће и желе да инвестирају у Србију,јер то сви у свету желе,а нај свежији пример је од јуче,где госпођа Меркел моли и зове кинеске инвеститоре да улажу у привреду Немачке,која је такође спремна да јој пружи све могуће услове за таква улагања.Сад ко се "престроји" и стане на праву страну тај је обезбедио своју земљу и нацију од пропасти,која прети глобалном економском кризом.
EUR/RSD 117.5631
Најновије вести