Вучић са председницом Молдавије о подршци, територијалном интегритету

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић разговарао је данас телефоном са председницом Молдавије Мајом Санду и том приликом изразили су обострану подршку територијалном интегритету и суверенитету, као и интерес за развој билатералних односа Србије и Молдавије на заједничку корист, саопштила је прес служба Председника. 
vucic
Фото: Дневник/ Филип Бакић

Двоје саговорника су констатовали да су српски и молдавски народи пријатељски, те су, поводом последњих изјава, рекли да ће могућа отворена питања бити решавана договором.

Председник Вучић је председници Санду упутио позив да посети нашу земљу, а председница Санду је овом приликом упутила позив председнику Вучићу да учествује на другом Самиту Европске политичке заједнице, који ће бити одржан у јуну у Кисињеву. 

Како се наводи, Вучић и Санду су разговарали и о европској будућности Србије и Молдавије.

Санду је објавила је поручила да ће Кишињев наставити да блиско сарађује са Београдом како би се зауставиле претње по безбедност Молдавије.

Санду је на Твитеру честитала Србији Дан Државности.

"Имала сам продуктиван телефонски разговор са председником Александром Вучићем о безбедносним аспектима у Молдавији. Наставићемо да блиско сарађујемо са Србијом како бисмо спречили претње по безбедност Молдавије", навела је Санду.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести