Вучић са шампионкама: Најбољи резултат тимског спорта

БЕОГРАД: Председник Александар Вучић приредио је данас пријем за најбоље одбојкашице на планети, женску одбојкашку репрезентацију Србије, којима је честитао на најбољем спортском резултату, који је икада, један тимски спорт направио за Србију.
с
Фото: FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/ nr

Златне девојке одбраниле су у суботу у холандском Апелдорну титулу првака света, освојену пре четири године у Јапану, убедљивим тријумфом над Бразилом са 3:0 у сетовима.

Вучић се на почетку обраћања нашалио, рекавши да је свестан да је девојкама овај пријем "смарање", после онаквог дочека грађана синоћ, додајући: "шта да вам радим, када освајате толико медаља".

"У име целе земље и у лично име вам честитам на нечму што је најбољи спортски резултат који је икада, један тимски спорт направио у нашој и за нашу земљу. Никада нисмо имали некога ко је два пута за редом освојио сребро и бронзу са Олимпијксих игара, два пута за редом са Светском првенству, три пута на Европском... Нема таквог колектива и Србији у историји. Одбојкашице су донеле највише радости и успеха", рекао је Вучић.

Додао је да је било невероватно играти сваку утакмицу на победу, јер су девојске постигле скор 12 од 12, победиле су све противнике, Пољску и САД два пута.

"Просто је невероватан, фасцинантан резултат, огромна ментална и физичка снага изузетна припремљеност", рекао је Вучић.

Додао је да је много више девојака које долазе на одбојку, са 10, 12 или 14 година него младића, те да по том питању мора више да се ради.

Нагласио је да се почело са припремним радовима, и да ће у марту 2025.године бити отворен Национални одбојкашки центар.

"Многе од вас ће и тада да играју, неке ће бити део стручног штаба, или Савеза, али бићете у одбојци. То су ствари које су за нас важне. Колико мало смо могли, урадили смо", рекао је Вучић.

Најавио је и да ће до краја године бити исплаћено 180 милиона динара за клубове у земљу, Прву и Другу лигу, и за мушкарце и за жене.

"А, данас ћете већ на рачуну имати новац који сте зарадили у складу са Правилником. За сат времена. За нас је важно да покажемо ефикасност државе, да имамо, да добро планирамо, а ви нас обрадујете још који пут", поручио им је председник.

Наводећи да не зна шта би још могао да очекује од њих, с обзиром на све успехе, али је замолио, будући да су Олимпијске игре важно такмичење нација, за једно злато са наредних ОИ у Паризу.

Фото: FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/ nr

"Онда вас нико никада не би стигао", рекао је Вучић.

"Хвала што сте обрадовали наше људе. Цела Србија је била уз вас. Хвала вам на свему, на борбености, одговорности, диспциплни, оргомном раду и одрицању. Није то само да се удара лопта, то је много муке, без породице, живота, да бисте живели за један дочек, да обрадујете нацију", рекао је Вучић.

Капитен српског тима и двоструки узастопни МВП шампионата света Тијана Бошковић захвалила се свима на подршци и истакла да је за њих увек била и биће велика част играти за национални тим.

"Хвала вам за велику подршку која нам је пуно значила, а ми ћемо увек дати све од себе да се вратимо са медаљама са свих наредних такмичења", рекла је Бошковић.

Она је поклонила председнику Вучићу дрес репрезентације са потписима свих играчица.

Вучић је додао захваност Поштанској штедионици, као главном спонзору, као и кинеској компанији Зи Ђин, која је, каже, новчано помогла.

Посебно се захвалио селектору Данијелеу Сантарелију, иначе Италијану, уз осмех, речима:

"Хвала брату Србину, за ову медаљу", рекао је Вучић.

 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести