Вучић са Србима из региона о ситуацији у Црној Гори и БиХ

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић састао се данас пре подне у Београду са представницима Срба из региона, а тема састанка је ситуација у Црној Гори и БиХ.
v
Фото: Tanjug (Rade Prelić)

Састанку у згради Председништва присуствују патријарх Иринеј, српски члан Председништва Босне и Херцеговине Милорад Додик и председница Републике Српске Жељка Цвијановић.

Ту су и председник Нове српске демократије Андрија Мандић, лидер Праве Црне Горе Марко Милачић, председедник Демократске народне партије Милан Кнежевић.

На састанку су и министри у Влади Србије Небојша Стефановић, Ивица Дачић, Горан Кнежевић, Александар Вулин, као и генерални секретар председника Републике Никола Селаковић.

Председник Србије раније је рекао да га веома брине ситуација у Републици Српској и да Србија има одговорност према српском народу и да ће бринути о њему ма где се налазио.

Вучић је, поводом ситуације у БиХ, рекао да је за Србију најважније да се сачува мир у БиХ и да брине о српском народу, због чега Србја и улаже у сваку општину у Републици Српској.

Фото: Tanjug (Rade Prelić)

Дали смо више новца од свих претходних власти заједно и наставићемо још да улажемо. Имаћемо састанак и са српским организацијама из Црне Горе, помоћи све што можемо поштујући уставни поредак Црне Горе, рекао је председник Србије.

После састанка у Председништву, који је почео у 11 сати, предвиђене су изјаве за медије.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести