Вучић се обратио поруком на Париском мировном форуму

ПАРИЗ: Председник Србије Александар Вучић обратио се данас, уз друге светске лидере, на Париском мировном форуму, чија је главна тема пандемија вируса корона и њене последице.
vucic Tanjug/video
Фото: Председник Србије, Александар Вучић Фото: Танјуг/видео

Председник Србије је на званичној церемонији, у видео поруци, у први план ставио питање - како је најпаметније заштити економије света у актуелној корона кризи.

"Како заштити наше економије? Да ли је разумно решење убризгивати само новац у наше економске системе, дижући тиме јавни дуг широм света. Или треба да делујемо на другачији начин?", упитао је Вучић.

На данашњој званичној церемонији, видео порукама обратило се више од 60 шефова држава, влада и међународних организација.

Међу говорницима овогодишњег скупа који се одржава у дигиталном формату, у заједничкој потрази за колективним одговором на пандемију корона вируса су били и председник Кине Си Ђинпинг, премијер Индије Нарендра Моди, премијер Канаде Џастин Трудо, премијер Шпаније Педро Санчес, премијерка Новог Зеланда Џасинда Ардерн.

Главна тема скупа је пандемија корона вируса, односно последице те пошасти, по привреду и по свакодневни живот грађана, као и питање како ће изгледати "пост ковид" свет.

Од 2018. године, Париски мировни форум је скуп на коме шефови држава и медународних организација, заједно са представницима цивилног друштва и приватног сектора, раде на изградњи нових облика колективног деловања.

Овогодишње, треће издање Форума, који се одржава од 11 до 13. новембра биће први догадај у међународној агенди који ће се фокусирати на изградњу бољег света након пандемије ковида 19, најављено је раније из Амбасаде Француске у Београду.

Одржава се онлајн, захваљујући платформи која је специјално дизајнирана да репродукује физичко искуство и омогућава одржавање целог догађаја током пандемије, на којем се очекује више од 10.000 учесника.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести