Вучић се састао са одлазећом словачком амбасадорком

БЕОГРАД:  Председник Србије Александар Вучић примио је данас у опроштајну посету амбасадорку Словачке Дагмар Репчекову и захвалио јој за изузетан допринос јачању српско-словачких односа и поштовању које је, током свог боравка у Београду, показала за Србију.
Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadorku Slovačke Dagmar Repčekovu Foto: Tanjug/video
Фото: Александар Вучић примио је данас у опроштајну посету амбасадорку Словачке Дагмар Репчекову Фото: Танјуг/видео Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadorku Slovačke Dagmar Repčekovu Foto: Tanjug/video

"Пријатељство и братство Срба и Словака, не само да је потврђено, већ је, захваљујући раду амбасадорке Репчекове, и унапређено", рекао је председник Вучић.

Он је констатовао да амбасадорка Репчекова својом “торта дипломатијом” оставља посебан печат у историји дипломатског кора, акредитованог у Србији, као најоригиналнији амбасадор, јер ниједном, па ни данас, није дошла на састанак, а да није на поклон донела чувену Добош торту.

Председник Вучић је изразио захвалност пријатељској Словачкој на принципијелном ставу да поштује територијални интегритет и суверенитет Србије, као и на снажној подршци на европском путу, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника Републике.

Он је поновио да Србија остаје искрен пријатељ и поуздан партнер Словачке и да се нада да ће добре политичке односе двеју земаља пратити још боље економске везе, као и сарадња у свим другим областима.

Председник Вучић је истакао и потребу снажније сарадње са Вишеградском групом, чијем је Самиту недавно присуствовао, када је словачка председница Чапутова, као и други шефови држава В4, подржала европске интеграције Србије.Он је замолио амбасадорку Репчекову да пренесе позив словачкој председници да посети Србију.

Председник Вучић је додао и да су Словаци, који живе у Војводини, односно Србији, мост између двеју земаља и да можемо још много да урадимо за њих и њихов положај.На опроштају је амбасадорки Репчековој пожелео много среће у будућности.

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести