Вучић: Србија ускоро снажнија него икада

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић поручио је да ће, као врховни командант, за који дан обезбедити да Србија буде снажнија него икада. 
Predsednik Aleksandar Vučić Foto: Tanjug
Фото: Tanjug

Вучић је то рекао гостујући на РТС, а на питање да ли мисли на „руске мигове“ навео да говори о руским, односно српским миговима, о тенковима, о немачко - француским хеликоптерима...

Јаки сте колико сте у стању да сачувате своју отаџбину, рекао је Вучић. 

Поновио је да никоме не претимо, да радимо на миру и стабилности, али и да је потребно да увек можемо да се одбранимо од свакога ко би угрозио нашу безбедност и сигурност. 

Снага, каже, не треба да буде у ароганцији, већ у чињеницама, које су пре свега економске, али и да се мора имати и одбрамбена моћ, да би економија била поткрепљена и да би се сачували од било кога.  

Председник Србије рекао је да очекује прљаву кампању пред београдске изборе, као и на ранијим, те указао на примере лажних вести и дезинформација које се пласирају на политичкој сцени, у медијима и на друштвеним мрежама.

Вучић је, у интервјуу за РТС, подсетио на тврдње опозиције да су прошли избори наводно покрадени, те да се месецима протестовало због тога, да би након свега лидер Д ЈБ Саша Радуловић на свом налогу на Твитеру објавио да крађе на бирачким местима у Београду није било, да су чињенице понекад болне и да СНС „изборе добија на терену“.  

Причали сте о томе и на РТС-у, извештавали свакодневно о протестима против диктатуре, без да наведете „против наводне диктатуре“. На тим протестима су се окупљали Јеремић, Јанковић, Радуловић. Они су излазили да протестују због изборне крађе, а данас саопштавају да није било изборне крађе. Лагали су све време, рекао је он.  

Приметио је да опозициони лидери живе у уском социјалном кругу, на друштвеним мрежама, са онима који их само тапшу по рамену.  
Као пример дезинформације навео је и вест коју је објавила телевизија Н1 према којој је полицајац убио младића, а испоставило се, каже, да је полицајац убио криминалца.  

Такође је казао да је убиство Ранка Панића, о којем нису говорили медији, истражено тек када је дошло до промене власти.  
Ко је убијен у протеклих пет година? У периоду раније власти, било их је више, подвукао је он.

Навео је и да је на недавној шабачкој Чивијади исмејаван као неко ко лажно отвара фабрике.

У Шапцу сам отворио фабрику за коју сам и започео и завршио разговоре. Држава је платила 10,5 милиона евра да би могла да ради. Мислим да јапанска компанија планира и другу фабрику у Србији, а борићемо се и за трећу. Је ли то „чивијада“ или је неко обавио посао, упитао је он.  

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести