Вучић: Радови на новим стадионима у Србији од априла

ЛЕСКОВАЦ: Радови на изградњи шест стадиона, у Суботици, Зајечару, Лозници, Краљеву, Врању и Лесковцу почеће најкасније у априлу, најавио је председник Александар Вучић који је обишао стадион "Дубочица" у Лесковцу.
vucic
Фото: Tanjug (Predsedništvo Srbije)

За годину и нешто дана, овде ће људи моћи да виде фантастичан објекат, рекао је Вучић новинарима и истакао да добар стадион много значити грађанима у том делу Србије.

Вучић је рекао да ће по стадиону бити уложено око 20 милиона евра, а да ће имати око 8.200 места "за уживање". 

Како је навео, за шест стадиона по Србији завршени су пројекти за грађевинске дозволе, а на пролеће ће почети и радови.

Стадион ће бити по међународним, УЕФА стандардима, покривени, са најмодернијим рефлекторима, да ће на њему моћи да игра репрезентација, каже Вучић, а у оквиру стадиона ће бити и других садржаја.

Данас имамо више новца него раније. Дајемо свуда, морамо да развијамо земљу, да запошљавамо грађевинске компаније, да подижемо раст да бисмо могли да подижемо и плате и пензије. Овако подижемо фудбалску инфраструктуру, истакао је Вучић.

Фото: Tanjug (Predsedništvo Srbije)

Он је навео и да је 11 стадиона у супер лиги реновирано и да се ствари у фудбалу мењају.

Имали смо пуно успеха у фубдалу, играли смо светско првенство, нисмо имали снаге да победимо Швајцарску, али следећи пут хоћемо. Један тим игра Лигу шампиона, други Лигу Европе, Војводина је значајно јача, Ниш је јак, Чукарички је јак, Лучани, Напредак све снажнији..., рекао је Вучић.

Председник је рекао да ће стадион имати и друге објекте и садржаје како би, каже, био "Мека и Медина" и за друге манифестације.

Наводећи да ће 1,2 милијарде динара бити уложено и у реконструкцију зграде болнице у две фазе, Вучић каже да се на тај начин види да земља може да напредује брже.


Вучић шутирао на гол, деца одбранила

Председник Србије Александар Вучић данас је, током обиласка стадиона "Дубочица" у Лесковцу, где га је, између осталих, дочекао велики број деце искористио прилику да једном и сам шутне лопту на гол.

Фото: Tanjug (Predsedništvo Srbije)

Деца су се отимала ко ће од њих да буде голман, али како договора о томе није било, бранило више њих и - одбранило.
 


Упитан да ли ће и на који начин стадион подићи квалитет живота грађана, Вучић је рекао да кога код из Лесковца или Врања питате да ли ће да се из Београда врати у свој град, одговориће да неће, али да је то начин да се људи задрже у срединама у којима су рођени.

То можемо само драматичним поправљањем животног стандарда, истакао је Вучић.

Људи на локалу морају висе да раде

Наши људи на локалу морају и морали су да раде више, у неким селима никада нису били, рекао је председник СНС Александар Вучић уочи посете Медвеђи где ће 8. септембра бити оџани локални избори.

На питање новинара да ли он и министри иду у Медвеђу да помогну председнику опстине да победи на изборима у опстини где има све мање људи, Вучић је рекао да он само ради свој посао и да би желео да СНС победи.

Говорићу о ономе што смо урадили и улагали, путевима према Лебану и Бојнику, пројекту за Сијарињску бању...Да видите шта смо улагали у Медвеђу, рекао је он и напоменуо да има још проблема и да мали број општина има мање становника од ове.

Он је истакао да се труди да буде свуда и да разговара са народом, а да није реално да утиче на свакога да више енергије уложи и да више поштује грађане.

Вучић је напоменуо да неке председнике опстина не може ни телефоном да добије, јер, како је рекао, мисле да су богови.

Зато су нам потребни људи као Терзић у Краљеву, потребна је нова енергија, да се борите за људе, да вам није теско да разговарате с људима. Зато то морамо да мењамо и зато сам инсистирао на подмлађивају и не шитим никога из СНС, поручио је Вучић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести