Вучић у Дубаију ВРЕМЕ ЈЕ ЗА КОНКРЕТНЕ АКЦИЈЕ Србија је увек спремна (ФОТО)

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас у Дубаију, пред церемонију отварања Самита лидера о климатским променама ЦОП28, са председником Пољске Анџејом Дудом, министром спољних послова УАЕ шеиком Абдулом бин Заједом, краљем Бахреина Хамадом, председником Кипра Никосом Христодулидесом, председницом Мађарске Каталин Новак, као и са генералним секретаром НАТО Јенсом Столтенбергом.
vucic yt
Фото: Youtube Printscreen

"Време је за конкретне акције, јер морамо да делујемо брзо и ефикасно. Србија је увек спремна", написао је Вучић на Инстаграму buducnostsrbijeav.

Председник Србије Александар Вучић у посети је Дубаи експо ситију, где се данас почиње годишњи самит Уједињених нација о климатским променама, познатији као COP28.

Домаћини скупа су шеик Мухамед бин Зајед ал Нахјан, председник Уједињених Арапских Емирата и генерални секретар Уједињених нација Антонио Гутереш. Церемонија отварања Самита почиње у 12 сати по локалном, односно 9 по средњеевропском времену, а излагање председника Вучића очекује се око 12.30 по средњеевропском времену.

Вучић ће на маргинама овог скупа имати и низ билатералних сусрета са званичницима неколико земаља. Очекује се да ће обуздавање фосилних горива и емисија угљеника бити на врху дневног реда самита, а разговараће се и о убрзаној енергетској транзицији, поправљању климатских финансијских средстава, о томе како заштитити природу и како се заштитити од екстремних временских појава, али и како поспешити инклузивност у управљању климом.

 

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести