Вучић: У интересу Србије да извози на кинеско тржиште

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић састао се данас са делегацијом Генералне управе царина Кине, и у разговору је истакнут неограничен потенцијал Кине као једног од највећих тржишта на свету, и интерес Србије да на то тржиште извози своје пољопривредне производе, саопштено је из Вучићевог кабинета. 
vuccich_kinezi_pok
Фото: Танјуг (Видео)

На састанку је речено и да су јучерашњи састанак и три потписана споразума између српског Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде и Генералне управе царина Кине важан стратешки корак за Србију у области пољопривреде због отварања кинеског тржишта за свињско месо, као и за млеко и млечне прерађевине из Србије. 

Вучић и представници кинеске делегације разговарали су и о наставку сарадње и усаглашавању процедура за извоз воћа и кукуруза, наводи се у саопштењу.

Председник Србије нагласио је важност јачања пријатељства и свеобухватног стратешког партнерства две земље у свим областима.

Такође је изразио захвалност на принципијелном и чврстом ставу Кине по питању поштовања и очувања територијалног интегритета и суверенитета Србије.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести