Вучић: У недељу најтежи дан, биће око 3.000 заражених

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић рекао је вечерас да ће сутра, по питању броја новозаражених, бити најтежи дан и да очекује око 3.000 нових случаја заразе корона вирусом.
TANJUG / TARA RADOVANOVIC / an
Фото: TANJUG / TARA RADOVANOVIC / an

Вучић је, приликом обиласка радова на изградњи ковид болнице у Батајници, новинарима пренео да је до вечерас у 22 сати регистровано 1.500 новооболелих.

"То значи да ће сутра број новозаражених бити око или преко 3.000“, подвукао је он.

Оценио је и да ће уторак бити још тежи.

"Болнице нам се пуне и зато је важно да правимо нове болнице. Видим да ништа не вреди да објашњавамо људима, и лакше да изградимо све друго”, казао је он.

Фото: TANJUG / TARA RADOVANOVIC / an

Вучић "у трећој смени", радови у Батајници не стају ни ноћу

Председник Александар Вучић обишао је вечерас раднике у трећој смени који раде на изградњи нове ковид болнице у Војном комплексу "Земун економија" на Батајничком  друму у Београду.

Радови на изградњи болнице не престају, ради се и ноћу, да би све било завршено у року, до 1. децембра.

Вучић, који је радове обишао 1. октобра, констатовао је да радови добро напредују и да све то изгледа другачије и односу на ту последњу посету.

"Невероватно како изгледа, за кратко време. Треба све да завршимо за 24 дана", констатовао је Вучић.

"Болнице су препуне, зато и градимо нове и радимо све што можемо", рекао је Вучић.

Министар здравља Златибор Лончар га је информисао да је опрема стигла и "чека" у магацину.

Са председником у обиласку радова су и министар одбране Небојша Стефановић, градоначелник Београда Зоран Радојичић, заменик градоначелника Горан Весић, директор Телекома Србија Предраг Ћулибрик, в.д. директора ЕПС-а Милорад Грчић, секретар градског секретаријата за ванредне ситуације Дарко Главаш...

Изградња нове болнице поцела је 1. августа, а биће мултифункционална, са укупно 200 кревета интензивне и 800 полуинтензивне неге, а имаће укупно 18.000 квадрата.

Вредност радова је четири милијарде динара, плус још око две милијарде за опрему, односно укупно око 70 милиона евра.

Истовремено, гради се и ковид болница у Крушевцу, која би требало да буде готова половином децембра, где су радови вредни две милијарде динара.

Вучић апелује на грађане да се штите и носе маске

Председник Србије Александар Вучић апеловао је вечерас на грађане да поштују мере заштите, пре свега ношење маски, јер ће, истакао је, за пет дана сви болнички капацитети за ковид болеснике бити попуњени.

Он је рекао да у апелу, који је поновио више пута, емотивно, нема никаквих политичких момената, те да није нормално да постоје они који говоре да је ковид измишљен.

Рекао је да се сам није заразио у Црној Гори само зато што није скидао маску.

Честитаћу Бајдену, иако би за Србију Трамп био бољи

Честитаћу Бајдену победу, а верујем да би за Србију, због питања Косова, било боље да је победио Трамп, рекао је вечерас председник Александар Вучић новинарима.

Бајдену ће сутра и званично честитати, али ће се и захвалити Доналду Трампу и његовим људима на томе што су хтели да чују и саслушају Србију.

Вучић је, у изјави новинарима, рекао да иначе боље познаје Бајдена од Трампа, јер је са њим имао много више сусрета, али је додао да ће свакако бити за Србију теже.

Никада о Бајдену нисам рекао ниједну ружну реч, јер њега познајем више од Трампа. Био сам са Бајденом четири, пет пута, са Трампом једва два пута. Сећате се да сам пре три дана рекао да ће вероватно Бајден да победи, и да мислим да би било за Србију боље да Трамп победи. Исто мислим и вечерас.

„Овде не можете троје њих да нађете који су били за Бајдена. Трудио сам се да будем поштен, прибран, пристојан, а моји лични односи су са Бајденом бољи него са Трампом, али, лакше би било са Трампом, јер није учествовао у бомбардовању Србије“, рекао је он.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести