Вучић угостио Заева у Врању, "на столу" све актуелне теме

Александар Вучић приредио је данас поподне радни ручак за македонског премијера Зорана Заева у Врању, а "на столу" ће бити, како су обојица лидера најавила, све актуелне теме, посебно економска сарадња, а свакако и решавање питања Косова и Метохије.
zaev i vucic1, tanjug
Фото: Zoran Zaev i Aleksandar Vučić, foto: TANJUG / DRAGAN KUJUNDZIC / bb

Добра атмосфера за разговоре две "стратешки блиске" земље, како је то председник Вучић дефинисао, створена је већ приликом заједничког обиласка граничног прелаза Прешево - Табановце, који ће бити један од првих "интегрисаних" на Западном Балкану.

Интерес и Србије и Македоније је да се уз концепт интегрисаног граничног прелаза оствари уштеда и материјална и у времену у транспорту роба.

„Имамо историјски блиске односе, стратешки смо блиски једни другима, а да ли ћемо имати некада тактичке размирице много је мање важно", казао је српски председник и истакао да верује да је жеља за најбољим односима Скопља и Београда обострана. 

„Уверен сам да и премијер Заев мисли исто. Ово је један од примера где можемо заједнички да нешто урадимо и покажемо много тога. Да људима олакшамо, а пре свега и теретном саобраћају донесемо значајне уштеде", рекао је Вучић раније данас и додао да у региону губимо око милијарду евра због дугих чекања на свим прелазима. 

Премијер Заев је рекао да је посао политичара да служе грађанима, а понајвише у економском аспекту, да је "једна од алатки" за то и пројекат о коме данас причају, те да подржава заједничке економске зоне, а да ће економска сарадња свакако бити терма о којој ће са председником Вучићем разговарати.

Дијалог Београда и Приштине и његов исход свакако је тема за коју је и Македонија заинтересована, те ће у Врању и о њој бити речи.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести