Вучић: Умећемо сами да сачувамо своју земљу, небо и људе

БЕОГРАД:  На батајничком аеродрому "Пуковник пилот Миленко Павловић" завршен је приказ способности Војске Србије "Слобода 2019", уз поруку председника Александра Вучића, да ће Србија умети сама да сачува своје небо, земљу и људе.
Vučić na prikazu  sposobnosti Vojske Srbije "Sloboda 2019" Foto: Tanjug/video
Фото: Вучић на приказу способности Војске Србије "Слобода 2019" Фото: Танјуг/видео

Приказ је одржан у част 75. годишњице од ослобођења Београда у Другом светском рату, у присуству премијера Русије Дмитрија Медведева, који тим поводом данас борави у посети Србији.

На крају програма, председник и врховни командант Војске Србије Александар Вучић честитао је припадницима Војске Србије, грађанима и гостима Дан ослобођења Београда од фашиста и оценио приказ са "врло добро".

Захвалио се свим официрима, подофицирима и војницим на свему што чине за своју земљу.

"Хоћу да вам честитам Дан ослобођења Београда од фашиста. Да увек штитимо слободу, традицију и посебно, вама, драги ветерани, који сте и данас у строју и који сте пре 20 година бранили Србију - велико хвала за све што сте учинили за отаџбину", рекао је Вучић.

Он је, такође, захвалио Русији на помоћи у војној сфери.

"Хвала вам, драги пријатељи, за ово оружје које сваког дана имамо све више и све је савременије", рекао је Вучић.

Србија ће наставити да штити слободарску традицију, поручио је он.

"Умећемо сами да сачувамо своје небо, своје земљу и своје људе. Живела слободна и независна Србија", поручио је председник Вучић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести