Валволине доноси ФАМ-у нове инвестиције и тржишта

КРУШЕВАЦ: Председник Србије Александар Вучић је изјавио, након потписивања уговора о продаји Фабрике мазива (ФАМ) у Крушевцу америчкој компанији Валволине за 9,5 милиона евра, да ће та инвестиција помоћи ФАМ-у да се развија, прошири тржиште и запосли нове раднике.
1
Фото: Tanjug

Вучић је истакао да је Валволине озбиљна компанија која постоји око 150 година и пожелео им срећу у пословању и да остану дуго у Србији.

Како је рекао, нови власник ће помоћи ФАМ-у да остане да задржи лидерску позицију у производњу мазива, али и да прошири извоз.

"Помагали смо ФАМ када су била тешка времена и 2013. и 2014. и 2015. и много уложили енергије и труда. Када долази Валволине имате загрантоване инвестиције и тржиште. Очекујемо сада нове инвестиције".

Вучић је рекао да ће држава покушати да нађе неко решење за 110 радника ФАМ-а.

"Видећемо како за тих 110 људи за које нема ршења да га пронађемо, не само кроз социјални програм већ да видимо ста још можемо да сачувамо од производње", навео је он.

Фото: Tanjug

Каже да постоје добри примери како су у Александровцу и Трстенику радници успели да сачувају фабрике и да ће држава у томе помоћи.

Вучић је пожелео радницима да имају пристојне плате и рад који ће донети сигурност за њих и њихову децу.

Милион евра за решавање проблема грејања у Крушевцу

Председник Александар Вучић изјавио је данас у Топлани у Крушевцу да ће држава издвојити милион евра, који ће се, уз 100.000 -150.000 евра које мора да издвоји Град, употребити за комплетну реконструкцију топлане, како Крушевљани више не би имали проблем са грејањем.

Вучић је радницима у Топлани навео да зна за све њихове проблеме и да је топлана наследила седам милиона евра дугова.

"Само у Србији је вест када човек уједе куче, а не када куче уједе човека, цела Србија је упозната са проблемима у вези са грејањем у Крушевцу", рекао је он.

Председник је истакао да ће новац који ће држава издвојити за решавање тог проблема Крушевљанима бити доступан у најкраћем могухем року.

Фото: Tanjug

"Много су причали да је Вучић луд и глуп, када сам причао да треба да се штеди, а сада када има, када људи виде да се полако развија све, индустрија, када имамо за сређивање школа, болница, домове здравља, вртиће, онда кажу да је Вучић мало мање луд", приметио је председник.

Навео је да му је драго да може нешто да се уради за Крушевљане и додао да је до сада много урађено за ФАП, као и за напредовање Хенкела.

Непремостив сам бедем онима што би СРБ да врате у прошлост

 Председник Александар Вучић поручио је данас да је "непремостив бедем" онима, и споља и изнутра, који би Србију да врате у прошлост. 

"У Србији њен народ одлучује какву будућност хоће. Знам зашто вас је у оволиком броју, не зато што ме толико волите или подржавате, већ зато што сте добро разумели шта је то што раде неки споља, а и неки узнутра, који би желели да врате Србију у прошлост, у време пљачкашких приватизација, да они буду богати, а народ сиромашан", рекао је Вучић у обраћању грађанима Крушевца и околних места, који су овакве поруке поздрављали аплаузом.

Истакао је да је Србији важан европски пут, али нећемо у НАТО и нећемо санкције Русији, каже, јер је то избор наших грађана.

Подсећа да су многи говорили да Србија не може "на две столице", а он истиче:

"Немамо две столице, имамо једну српску позицију и српску столицу и не дамо да нам ви одређујете и одлучујете каква је наша позиција", поручује Вучић.

Неће моћи да председник општине да не прима грађане..

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас после подне у Крушевцу да је, обилазећи Расински округ, могао да види шта не ваља, где су пропусти и шта треба учинити, да се на локалном нивоу води већа брига о људима, а држава ће, каже, финансијски помоћи. 

"Али, не може председник општине да не прима грађане, директор јавног предузећа да нема времена за грађане...", приметио је Вучић.

Не може се, каже, за дан променити све, али државна каса је сада пунба, има средстава да се, уз већи ангажман на локалном нивоу, направи све што ће обезбедити посао и бољи квалитет живота грађана свуда у земљи.

„Обишао сам данас, чини ми се, не рачунајући Брус, цео Расински округ. Први сам председник који је био у Велликој Дренови Цхосића, патријарха Германа. Желео сам да чујем људе и видим шта је то што можемо да урадимо да као држава помогнемо, што можемо да учинимо да људи осећају сигурност за себе и своју децу", рекао је председник Србије у обраћању грађанима Крушевца, чији број је показао подршку коју ужива у том граду и околним местима.

Вучић је констатовао да је држава много урадила, али да људи и даље живе добрим делом тешко и да је још много тога што очекују од државе и што може држава да уради. 

„Не умем да говорим много о томе што јесмо урадили, лакше је да говорим о пропустима, а није их мало. Мораћемо себе да мењамо у будућности. Наша је обавеза да на сваком месту покажемо пажњу грађанима, да видимо шта је то што можемо још да направимо“, рекао је он. 

Фото: Tanjug

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести