Вучић: Вучевић подноси пријаву против мене за Јовањицу, да се утврди истина

БЕОГРАД: Председник Александар Вучић изјавио је данас да ће потпредседник СНС Милош Вучићевић у понедељак поднети кривичну пријаву против њега и његовог брата Андреја Вучића због случаја Јовањица, како би се надлежни органи позабавили тим случајем и да се коначно открије истина.
d
Фото: Танјуг/Тања Валић

"Андреј никада није чуо, ни видео ухапсеног власника Јовањице Предарга Колувију", рекао је Вучић и додао да случајно није, а и да јесте - не види како би то значило било какву његову одговорност за оно што се догодило у Јовањици.

Како је рекао, опозиција је изнела наводе да су неки позиви наводно били упућени његовом брату, мислећи да ће он сам да побегне од теме.

Додао је и да то што је Колувија боравио на неком привредном форуму у Москви, као део неке делегације, ништа не доказује, јер је био озбиљан привредник, који је извозио органску храну, поврће, али да је ухапшен чим је прекршио закон.

Вучић је поновио да опозиција у одсуству политике изности неистине и да за такве наводе нема доказе, те да ће баш због тога што му је стало да се истина утврди дати могућност надлежним органима да то провере.

"Вучевић ће поднети пријаву приотив мене и Андреја због Јовањице, да нас надлежни саслушају и донесу закључке", рекао је Вучић новинарима у Батајници.

Смена Бабића питање за владу, снимак доступан породици

Вучић je рекао да је снимак несреће на наполатној станици, у којој је учествовао директор Коридора Србије Зоран Бабић, доступан породици погинуле жене, која увек може да га погледа, али да им је он рекао, када их је посетио, да им то не саветује, јер је "снимак језив". Председник Вучић је, одговарајући на питање Н1 у вези оставке Зорана Бабића, казао да је то питање које треба да буде упућено Влади Србије, да они најбоље знају зашто још није постављен нови директор или се чека да истекне мандат актуелног директора.

На оптужбе да је Зоран Бабић управљао аутом у тренутку несреће, Вучић је упитао новинара да ли заиста може да верује у такву измишљотину.

"Ви мислите да бих ја изашао да кажем да Бабић није управљао аутом, а да јесте. . .? Онда се поставља питање какву све измишљотину можете да кажете", рекао је Вучић.

Такође подсетио је и да се пуштају гадни снимци о криминалу у Београду, а да је главни град Србије један од првих пет најбезбеднијих градова, са само два мафијашка убиства ове године.

"Могу слободно да кажем да никада Београд није био толико безбедан", нагласио је Вучић и подсетио да су у 2003. години, за време власти Демократске странке, у Београду извршена 77 убиства.

Како ја казао, политички противници сами измишљају лажи и онда уживају слушајући сопствене лажи.

Тужиоци што пре да расветле наводну аферу око оружја

Вучић je позвао данас тужиоце да што пре расветле оптужбе на рачун власти по питању извоза оружја и обавесте јавност, да би се видело који људи су поштени, а који су лопови.

Указао је да су тужиоци постављани 2009. и 2010, за време бивше власти:

"Сигран сам да ће тужиоци, иначе постављени 2009. и 2010, људи од интегритета, установити у најкраћем року све наше везе са овим и обавестити јавност да се види који су људи поштени, а који лопови и очекујем да то буде у најкраћем могућем року", поручио је Вучић одговарајући на питања новинара.

Одговарајући на питање у вези са Бранком Стефановићем, Вучић је истакао да му не пада на памет да брани оца министра полиције, ако је било шта починио противзаконито.

"Кажу, био је правни саветник ту и ту, иначе, он је економиста. Па, шта и ако је био, не разумем, је л'' то неко кривично дело? Шта је више смисао целе те афере: да ли то да смо ми наоружавали Украјину, као што те прво рекли, па смо доказали да сте лагали? Да ли зато што су наводно по нижим ценама куповали мине и гранате? Е, ту бих се одмах сагласио - нема проблема, ухапсите их све, али није ни то. Да ли је смисао да је Бранко ту радио нешто или није, јер сам га ја оптужио да је он тамо неки заполени, а испоставило се да није ни запослен? Можда има човек уговор... шта хоћете? Је л забрањено да буде правни саветник некоме?", запитао је председник.

Опозиција прича, каже, и како је Бранко био на неком бизнис форуму пре пет година и истакао да Привредна комора Србије одређује кога ће да води на такве скупове, најбоље наше бизнисмене, као и да се то неуспешно радило и за време Бориса Тадић.

"То су шупље приче, тек да кажемо нешто и мрзимо некога. Разумемезашто ме мрзе моји политички противници. Јер, сам урадио све оно што што они не би могли за 100 година. Не могу ни да обиђу за 10 година оно што сам ја отворио. А мени толико треба да обиђем све фабрике које су они затворили.

Вучић је рекао да, са друге стране, војницима жели да поручи да им жели много добрих сати летања и успеха у заштити нашег неба и земље и да буду поносни на своју србију.

"Да имате мањак посла у будућности и само тренинг и вежбе и ништа више од тога. Поносан сам што сам врховни командант војске што је увек у стању да одбрани нашу змељиу и која је данас опремљенија и боље наоружана него сто је икада била", поручио је Вучић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести