Вучић због здравља не сме да лети авионом месец дана

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић наредних месец дана неће летети авионом због здравствених проблема које је имао претходних дана, јавља "Блиц".
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić Foto Tanjug/Z.Mirković
Фото: Председник Србије Александар Вучић Foto Tanjug/Z.Mirković

Како наводи лист позивајући се на извор из председниковог окружења, Вучић је већ отказао посету Ирану која је била планирана за 22. новембар, а потом и Уједињеним Арапским Емиратима."Председник Вучић имао је добру вољу, планирао је да упркос свему што му се крајем претходне недеље догодило отпутује у Техеран, али је, ипак, по савету лекара морао да одустане", наводи извор Блица.

Лекари са Војномедицинске академије били су изричити - лет авионом могао би да изазове погоршање здравственог стања и све док се оно не стабилизује, Вучић ће морати да избегава овај вид превоза.

"Преписана му је терапија које мора да се придржава, а у наредним недељама морао би све своје активности макар да преполови. Све посете које су већ заказане и које ће силом прилике бити померене, само ће бити одложене за неки други датум", наводи извор листа.

Вучић је у суботу хоспитализован на ВМА због проблема са срцем, а јутрос је пуштен кући и практицно је одмах отишао на радно место.

Ипак, из предострожности и по савету лекара данас је радио скраћено, а морао је и да узима терапију која му је преписана због кардиолошких проблема.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести