Вукадиновић жели да учествује на изборима

БЕОГРАД: Посланик Нове Србије - Покрет за спас Србије Ђорђе Вукадиновић изјавио је да ће изаћи на изборе јер, како је рекао, актуелној власти не треба препустити институције у наредне четири године.
djordje vukadinovic
Фото: Tanjug (Zoran Stanić)

Вукадиновић није прецизирао са ким ће изаћи, али је навео да би то требало да буде “надстраначка политичка опција у којој би били угледни појединци и отворена према политичким личностима који се нису много укаљали, а која би могла да оствари двоцифрени резултат”.

Он је упитао како је могуће да се чекало неколико месеци да би се поставило питање да ли бојкот важи само за републичке или и за локалне избо, и ко је кога издао, а ко изневерио Споразум са народом.

Да је упола енергије утрошено на аргументовану критику власти, можда би опозиција стајала боље и могла да размишља о две опозиционе листе, рекао је Вукадиновић новинарима у Скупштини Србије.

Додао је да ће одлуке скупштине или владе, без обзира да ли неко бојкотује или не, важити и “да ће нас погађати по џепу, срцу или по глави”, наводећи да ће наредна скупштина како год се завршили избори имати легитимитет.

Све друго је обмана јавности. Свесна или несвесна, можда пусте жеље или неки други планови… Само немојте причати како неће имати легимитет, јер легитимитет дају грађани изласком на изборе, а они ће изаћи из разних разлога, оценио је Вукадиновић.

Он је поручио да је добро да опозиција у скупштини макар сведочи о томе шта се збива.

Имали смо 2016. године манифестацију успешног наступа опозиције када се ујединила да би спречила неку врсту изборне крађе, али зашто се није наставило тим путем, то је друго питање, рекао је Вукадиновић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести