Вулин: Ако је Комшићу стало до БиХ нека поштује Дејтон

БЕОГРАД: Министар одбране Александар Вулин изјавио је да, ако је председавајућем Председништва БиХ Жељку Комшићу стало до БиХ, нека онда поштује Дејтонски споразум.
aleksandar vulin
Фото: Tanjug (Jaroslav Pap)

"Комшић не каже шта је проблем у савету председника Вучића српском члану Председништва Милораду Додику да све ради легално. Комшић у позиву на поштовање закона види оно што нико други не може да види, поткопавање БиХ", рекао је Вулин, реагујући на изјаву Комшића у којој је оптужио председника Србије Александра Вучића да "подрива БиХ".

Вулин у изјави за јавност истиче да је Вучић једини лидер на Балкану који води самосталну политику и једини који води политику чувања мира.

"Ако Комшић поштује устав БиХ онда нека најпре престане да прича о независном Косову, нека не даје изјаве које није усагласио са друга два члана Председништва БиХ и нека Републику Српску почне да третира као део Дејтонске БиХ, а не геноцидну творевину. Србија је чувар Дејтона и њен председник може увек да изнесе став о свему што крши Дејтон или што дестабилизује БиХ, а одлука Уставног суда којом се Републици Српској одузима земља и власт, баш то чини", нагласио је министар одбране.

"Следећи пут, пре него што Комшић и помисли да изговори Вучићево име, нека најпре спреми одговор у коме се каже ко је покушао да га убије у Сребреници, и која су имена налогодавца и извршиоца покушаја убиства Александра Вучића. Док то не изговори, слободно може да ућути", закључио је министар Вулин.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести