Вулин: Ако "Олуја" није етничко чишћхење,шта славите у Книну

БЕОГРАД: "Ако ''Олуја'' није била етничко чишћење, шта Хрватска тачно слави у Книну очишћеном од Срба?", упитао је министар одбране Србије Александар Вулин и истакао да није довољно наћи Србина који учествује у прослави протеривања његовог народа, да би "Олуја" постала легитимна и безгрешна.
vulin
Фото: Ministarstvo odbrane Srbije/Aleksandar Vulin

"Није (Борис) Милошевић довучен у Книн да би Србима било боље, већ да би хрватски политичари могли да га користе као аргумент за нападе на Србију и доказ да су Срби разједињени", истакао је Вулин у саопштењу одговарајући хрватском министру спољних и европских послова Гордану Грлићу Радману.

Радман је јуче изјавио да је "нетачна тврдња председника Србије Александра Вучића да је операција хрватске војске и полиције ''Олуја'' била највеће етничко чишћење у Европи после Другог светског рата, те да се Вучић меша у унутрашња политичка питања Хрватске".

"Није довољно спустити цвет на једно од места убијања Срба, а рећи да је протеривање 250.000 и убијање 2.000 Срба у ''Олуји'' чин милосрђа, није довољно причати о казнама за злочине, а од (Анте) Готовине правити хероја, није довољно напасти Вучића да би лаж постала истина", нагласио је министар Вулин.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести