ВУЛИН О ИЗЈАВИ МИЛАТОВИЋА: Коме је српски свет претња,Велика Албанија му је будућност

БЕОГРАД: Коме је српски свет претња њему је Велика Албанија будућност, саопштио је данас оснивач Покрета социјалиста (ПС) Александар Вулин коментаришући изјаву председника Црне Горе Јакова Милатовића.  
2
Фото: TANJUG/ ANTON ANTANASIJEVIĆ; AP Photo/Virginia Mayo

"Председник Црне Горе господин Милатовић има право да се више радује евроатлантским него српским интеграцијама. Коме је Српски свет претња њему је Велика Албанија будућност", саопштио је Вулин одговарајући на Милатовићеву изјаву да је, како наводи Вулин, "Српски свет претња, а Дан Републике Српске неуставан".

Наводећи да "веома цени" што је "Милатовић и уз подршку српских партија победио Мила Ђукановића и то је од њега довољно", Вулин каже да "разуме његову одлуку да не дође на Дан Републике Српске у Бања Луку јер би празничне дане морао да проведе правдајући се у амбасадама дуже него што је морао да слуша упутства за формирање Владе".

"И нека не брине, нико од њега не очекује да буде Србин па и ако говори српски и крсти га српска црква, није то довољно да се буде Србин. А председник Србије Александар Вучић јесте председник свих Срба шта год амбасадори мислили о томе ", изјавио је Вулин.

У интервјуу за подгоричке "Вијести", Милатовић је рекао да јесте за то да "Црна Гора има најбоље могуће односе са Србијом", али да заиста није "присталица никаквог другог света, осим овога нашег заједничког европског".

Одговарајући на питање да ли је позван на "обележавање неуставног дана Републике Српске 9. јануара и ако јесте да ли ће се одазвати", председник Црне Горе је одговорио да је позван и да неће ићи.

 "Знате мој став који се тиче целовитости БиХ, то је наша државна политика, то је и мој став. Имам јако добар однос са сва три члана председништва (БиХ)...Након посете Београду, Загребу и Љубљани, моја наредна билатерална посета у оквиру региона биће Сарајеву", рекао је Милатовић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести